Peste 20.000 de lire sterline, un an de liceu în Marea Britanie

Aproape 30 de universităţi din Europa şi America vor prezenta, la sfârşitul săptămânii, la Târgul World Education, mai multe oferte de studiu în şcolile din respectivele state, taxele pentru un an de pregătire oscilând de la 50.000 de franci în Elveţia, la 25.000 de lire în Marea Britanie.

93 afișări
Imaginea articolului Peste 20.000 de lire sterline, un an de liceu în Marea Britanie

Peste 20.000 de lire sterline, un an de liceu în Marea Britanie (Imagine: Mediafax Foto)

Licee din Marea Britanie şi Elveţia îşi prezintă oferta de studii pentru elevii români, la Târgul World Education, Ballerbys College, Davis, Laing & Dick College, Brookenhouse College, d'Overbroeck's College şi TAIS The American School din Elveţia şi-au trimis directorii pentru a le explica elevilor şi părinţilor din România cum se face admiterea sau ce facilităţi li se oferă dacă vor studia în liceele din ţările respective.

Consultanţii de la World Education spun că, de exemplu, în Marea Britanie, elevii trebuie să aplice cu cel puţin un an-doi în avans, pentru că sunt anumite unităţi de învăţământ unde locurile se ocupă foarte repede.

Taxele includ instruirea, cazarea, masa şi anumite activităţi extraşcolare şi pot varia între 20.000 de lire şi 25000 lire pe an. În schimb, în Elveţia, admiterea depinde de vârsta elevului, studiile anterioare, gradul de cunoaştere a limbii şi planurile sale de viitor. Taxa de şcolarizare va depinde de specificul şcolii sau a programului şi este între 50 şi 70 de mii de franci elveţieni pe an.

La Târgul World Education, vor fi prezente şi 29 de universităţi din Marea Britanie, Elveţia, Olanda, Danemarca, Spania şi Bulgaria, care vor oferi informaţii despre 200 de specializări.

Singurul centru autorizat în România, UCAS, prezent la târg, va primi aplicaţii pentru admiterea în 2010 la Oxford şi Cambridge.

Târgul organizează întâlniri personale între candidaţi şi reprezentanţii instituţiilor de învăţământ în funcţie de domeniul dorit şi ţara de studiu. Cei interesaţi pot să se înregistreze la adresa www.world-education.eu/ro. Ei vor putea participa la seminarii gratuite «Cum să aplic cu succes în străinătate?» şi «Ce vor urmări universităţile în scrisoarea mea de motivaţie?».

"În prezent, aproximativ 50.000 de români studiază în străinătate, iar în următorii ani cifra se va tripla", explică Irina Christova, directorul Integral Programe Educaţionale, organizator al Târgului din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici