Peste 20 de mineri de la Băiţa au intrat în greva foamei pentru că nu şi-au primit salariile

Un număr de 23 de mineri de la exploatarea de cupru din Băiţa, aparţinând companiei Mineral Mining SRL, au intrat luni la prânz în greva foamei, fiind nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile din luna februarie.

50 afișări
Imaginea articolului Peste 20 de mineri de la Băiţa au intrat în greva foamei pentru că nu şi-au primit salariile

Peste 20 de mineri de la Băiţa au intrat în greva foamei pentru că nu şi-au primit salariile (Imagine: Radu Vioreanu/Mediafax Foto)

Liderul de sindicat al minerilor de la Băiţa, Alexandru Iştoc, a declarat că începând de luni de la prânz 23 de mineri sunt în greva foamei, protestul extrem desfăşurându-se în curtea societăţii.

"Suntem nemulţumiţi pentru că nu ne-am primit drepturile salariale din februarie. În plus, bonuri de masă nu am primit din decembrie, iar o parte dintre noi sunt în şomaj tehnic din 1 martie", a spus Iştoc.

Acesta a adăugat că finanţatorul suedez nu le comunică absolut nimic minerilor.

Iştoc a spus că protestul minerilor a fost spotan.

"Lipsa de bani şi disperarea ne-a adus aici, la un protest spontan", a precizat Iştoc.

Acesta a spus că după părerea lui şi alţi mineri se vor alătura acţiunii de protest, afirmând că nu vor înceta greva foamei până când nu îşi vor primi banii.

Mina de metale neferoase de la Băiţa are 171 de angajaţi, din care 117 au şi fost trimişi în şomaj tehnic începând cu data de 1 martie.

În luna februarie, minerii de la Băiţa s-au blocat în subteran timp de două zile, în semn de protest faţă de neplata salariilor pe lunile ianuarie şi februarie. În urma intervenţiei prefectului Gavrilă Ghilea, salariaţii au renunţat la protest doar după ce au fost asiguraţi că îşi vor primi banii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici