Peste 20 de persoane în stare critică, transportate luni cu aeronave ale MAI

Un număr de 23 de persoane aflate în stare critică, din judeţele Buzău şi Vrancea, au fost preluate luni de piloţii Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), cu trei elicoptere, pentru a li se acorda asistenţă medicală.

139 afișări
Imaginea articolului Peste 20 de persoane în stare critică, transportate luni cu aeronave ale MAI

Peste 20 de persoane în stare critică, transportate luni cu aeronave ale MAI (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Piloţii Inspectoratul General de Aviaţie al MAI au desfăşurat luni misiuni de salvare în localităţile din care au fost transmise solicitări de intervenţie aeriană, în judeţele Buzău şi Vrancea, potrivit unui comunicat al ministerului.

Misiunile au fost efectuate cu trei aeronave: un elicopter de tip EC 135 SMURD şi unul de capacitate mare de tip MI-17, ce au aterizat luni seară la baza aeriană din Băneasa a Inspectoratului General de Aviaţie, şi un alt elicopter de capacitate mare, de tip MI-8, care a rămas în judeţul Buzău, la Şcoala Militară de Maiştri şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene «Traian Vuia» din satul Boboc, comuna Cochirleanca, întrucât condiţiile meteo nu au mai permis decolarea către Bucureşti.

Cu ajutorul elicopterul SUMRD EC 135 a fost acordată asistenţă aeromedicală pentru patru persoane. Astfel, au fost transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Buzău o femeie cu hemoragie din comuna Caşota, o femeie cu factură femurală din comuna Robeasca şi un pacient în vârstă de 80 ani cu accident cardiovascular din localitatea Brădeanu. De asemenea, a fost adus la Bucureşti un pacient diagnosticat cu pericardită.

Cu elicopterul de capacitate mare MI-17 au fost preluate şi transportate către unităţi medicale opt persoane. Astfel, s-a intervenit pentru preluarea din comuna Smeeni a patru persoane cu diagnostice diverse (edem pulmonar, accident cerebral vascular, intoxicaţie monoxid de carbon) şi transportarea lor către unităţi medicale de specialitate, transportarea la UPU Buzău a unei gravide de 33 ani, a unei persoane cardice de 60 de ani şi a unui bărbat de 55 de ani cu membrele superioare degerate şi pentru preluarea din comuna Padina a unei fetiţe de 8 ani, diagnosticată cu pleurezie şi transportarea acesteia la o unitate medicală de specialitate din Bucureşti.

Intervenţiile aeriene din judeţul Vrancea au fost executate cu ajutorul elicopterului de capacitate mare MI-8, acesta transportând şapte persoane, care necesitau dializă, către unităţi medicale specializate. Cu ajutorul aceleaşi aeronave, piloţii MAI au mai preluat şi o femeie însărcinată din satul Băleşti, un bărbat accidentat de 64 ani şi un copil de cinci ani cu traumatisme însoţit de mama lui, din comuna Sihlea.

MAI precizează că, potrivit prognozei meteorologice existente în acest moment, aeronavele Inspectoratului General de Aviaţie vor putea efectua misiuni de salvare şi asistenţă medicală şi în cursul zilei de marţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici