Peste 200 de şoferi de microbuze şi autobuze au rămas fără permise în trei zile

Poliţiştii au reţinut peste 200 de permise de conducere şi au dat aproximativ 5.200 de amenzi, după ce au verificat în trafic, în trei zile, 12.518 autovehicule de transport persoane, potrivit Poliţiei Române.

141 afișări
Imaginea articolului Peste 200 de şoferi de microbuze şi autobuze au rămas fără permise în trei zile

Peste 200 de şoferi de microbuze şi autobuze au rămas fără permise în trei zile (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"În perioada 18 - 20 octombrie a.c., sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., poliţiştii rutieri şi cei de ordine publică din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, Poliţiei Capitalei şi birourilor de poliţie autostrăzi au desfăşurat, la nivel naţional, acţiuni de control în trafic pentru vehiculele destinate transportului rutier public de persoane, pe toată reţeaua de drumuri publice", arată marţi Poliţia Română, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în urma acţiunii au fost oprite în trafic 12.518 autovehicule de transport persoane, fiind constatate 65 de infracţiuni.

De asemenea, au fost reţinute 215 permise de conducere şi 127 de certificate de înmatriculare, iar 29 de autovehicule au fost imobilizate pentru defecţiuni tehnice grave.

Poliţiştii au dat 5.181 de amenzi, dintre care 4.532 pentru încălcarea regulilor de circulaţie, 198 pentru nerespectarea perioadelor de conducere şi de odihnă, 19 pentru lipsa asigurării de răspundere civilă auto şi 17 pentru cei care nu aveau rovinietă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici