Peste 220.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, confiscate în Vama Albiţa

Peste 220.000 de pachete cu ţigări de contrabandă au fost confiscate, vineri dimineaţă, dintr-un automarfar înmatriculat în Ungaria, condus de un şofer olandez, la intrarea în vama vasluiană Albiţa, valoarea mărfii ridicându-se pe piaţa neagră la aproximativ 220.000 de euro.

87 afișări
Imaginea articolului Peste 220.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, confiscate în Vama Albiţa

Peste 220.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, confiscate în Vama Albiţa (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit lucrătorilor vamali, automarfarul înmatriculat în Ungaria şi condus de un şofer olandez avea ca destinaţie o societate din judeţul Buzău. În actele pe care şoferul le-a prezentat în vamă figurau 29 de rulouri din carton ondulat care se aflau pe paleţi din lemn. La controlul vamal s-a descoperit cantitatea de 26 de paleţi, însă cartonul ondulat avea doar 10 centimetri grosime, în interior aflându-se câte 17 baxuri de ţigări în fiecare palet marca King Size.

"Pachetele de ţigări erau ascunse printre celelalte mărfuri, numărul total al ţigaretelor confiscate depăşind cifra de 4.400.000 de bucăţi. Marfa urma, cel mai probabil, să ajungă în Anglia, unde s-ar fi vândut cel mai probabil la un preţ de patru ori mai mare decât pe piaţa neagră din România", a declarat Ghiţă Berbece, şeful Vămii Albiţa.

Autorităţile vamale vasluiene au întocmit un proces-verbal de contravenţie în valoare de 10.000 lei firmei transportatoare şi a dispus reţinerea automarfarului până la achitarea amenzii. Urmează ca autorităţile vamale să stabilească şi dacă ţigările găsite în autotren erau contrafăcute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici