Peste 240 cazuri de gripă confirmate la nivel naţional de la începutul sezonului. Care sunt cele mai afectate oraşe

Peste 81.000 de infecţii respiratorii acute se înregistrează la nivel naţional, în creştere faţă de săptămâna trecută. De la începutul sezonului, au fost confirmate la nivel naţional peste 240 de cazuri de gripă.

639 afișări
Imaginea articolului Peste 240 cazuri de gripă confirmate la nivel naţional de la începutul sezonului. Care sunt cele mai afectate oraşe

Peste 240 cazuri de gripă confirmate la nivel naţional de la începutul sezonului

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile anunţă că în săptămâna 13 - 19 ianuarie, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost de peste 81.646, cu 30% mai puţine faţă de aceeaşi săptămână a sezonului precedent, dar cu peste 11% mai mare faţă de săptămâna anterioară.

Au fost raportate la nivel naţional 1.389 de cazuri de gripă clinică, mai puţine comparativ cu cele în săptămâna similară din anul trecut.

De asemenea, au fost raportate 19 cazuri de infecţii respiratorii acute severe.

De la începutul sezonului 2019-2020 au fost înregistrate trei decese confirmate cu virus gripal, în condiţiile în care, în perioada similară din sezonul trecut, muriseră 34 de oameni.

De la începutul sezonului au fost confirmate 243 cazuri de gripă, majoritatea în Argeş, Bucureşti şi Constanţa.

Până la data de 19 ianuarie, au fost vaccinate antigripal 1.447.831 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
gripa,
cazuri,
sezon

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici