Peste 3.790 de şcoli avariate sau distruse în timpul războiului din Ucraina

Peste 3.790 de şcoli şi grădiniţe au fost avariate sau distruse în Ucraina de la declanşarea războiului, potrivit Human Rights Watch (HRW).

57 afișări
Imaginea articolului Peste 3.790 de şcoli avariate sau distruse în timpul războiului din Ucraina

Peste 3.790 de şcoli avariate sau distruse în timpul războiului din Ucraina

Cele mai multe dintre pagubele provocate unităţilor de învăţământ au provenit din atacuri cu drone, bombardamente de artilerie şi lovituri cu rachete, a explicat organizaţia, potrivit Sky News.

HRW a mai arătat că în unele cazuri a fost folosită muniţia cu dispersie.

„Forţele ruseşti au jefuit în mod frecvent şcolile pe care le-au ocupat, o crimă de război", a stabilit HRW.

Hugh Williamson, directorul diviziei pentru Europa şi Asia Centrală a HRW, a cerut comunităţii internaţionale să condamne atacurile asupra şcolilor din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
şcoli,
război,
ucraina

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici