Peste 30 de membri PNL Vrancea, la spital cu toxiinfecţie alimentară

Peste 30 de membri ai PNL Vrancea care au luat parte la o petrecere organizată la un restaurant din Focşani după conferinţa judeţeană de alegeri au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară, printre aceştia aflându-se şi viceprimarului din Focşani Vasile Dobre.

132 afișări
Imaginea articolului Peste 30 de membri PNL Vrancea, la spital cu toxiinfecţie alimentară

Peste 30 de membri PNL Vrancea, la spital cu toxiinfecţie alimentară (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Viceprimarul municipiului Focşani, Vasile Dobre, a declarat că i s-a făcut rău după ce a mâncat aperitive la restaurantul unde a fost organizată petrecerea, aflat la marginea oraşului.

El a spus că a ajuns la Spitalul Judeţean cu dureri de cap, greaţă şi vărsături şi că a rămas internat.

Viceprimarul a precizat că mai mulţi colegi ai săi liberali care au participat la petrecerea respectivă au avut aceleaşi simptome şi au ajuns şi ei la spital.

Liderul PNL Vrancea Nini Săpunaru a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că încă nu s-au depistat cauzele toxiinfecţiei care a afectat, potrivit acestuia, 13 liberali care au luat parte la o petrecere, după conferinţa judeţeană de alegeri, însă se bănuieşte că ar fi fost de la "o roată de caş".

"E posibil să fi fost, probabil, vreo roată de caş infectată. Se pare că doar ultimii care au venit la masă au avut probleme. Am avut Conferinţă Judeţeană, o parte dintre delegaţi au plecat, iar la sfârşit au venit cei care au numărat voturile şi cu mine. Eu nu am nicio problemă. Au fost 12 oameni care s-au dus până la spital, doi fiind internaţi până duminică dimineaţă şi apoi externaţi", a susţinut Nini Săpunaru.

Liderul PNL Vrancea a precizat că la ora actuală în spital se mai află un singur liberal, care a chemat salvarea duminică dimineaţă, după ce a refuzat să meargă la spital sâmbătă seară.

"Toţi din jurul meu au avut manifestări, mai mult sau mai puţin grave. Acum, încă un coleg de-al nostru a chemat salvarea, pentru că se simţea rău. Aseară a încercat să se trateze singur, iar acum e în spital", a spus el.

Întrebat dacă li s-au dat informaţii privind cauza toxiinfecţiei alimentare, liberalul a spus că "încă nu s-au depistat cauzele toxiinfecţiei".

"Noi bănuim că ar fi fost de la caş", a spus Săpunaru.

El a menţionat că preşedintele PNL Crin Antonescu şi deputatul Ludovic Orban, care au fost prezenţi la Focşani, sâmbătă, la Conferinţa Judeţeană, nu au fost afectaţi de acestă toxiinfecţie alimentară, deoarece nu au rămas şi la masa festivă.

Potrivit unor surse din Direcţia de Sănătate Publică Vrancea, citate de corespondentul MEDIAFAX, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Focşani au ajuns peste 30 de persoane care aveau simptome de toxiinfecţie alimentară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici