Video Peste 300 de bancnote de 50 şi 100 de lei false, puse în circulaţie. Şase persoane reţinute

Şase persoane au fost reţinute de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) pentru punerea în circulaţie de bani falşi, anchetatorii reuşind recuperarea a 304 bancnote contrafăcute.

932 afișări

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Bacău şi Serviciul Teritorial Galaţi au destructurat un grup infracţional organizat, specializat în falsificarea de monedă naţională.

Potrivit DIICOT, în perioada mai - iunie 2010, au deţinut şi pus în circulaţie mai multe bancnote contrafăcute din cupiura de 100 şi 50 de lei, acţionând pe raza judeţelor Galaţi, Brăila, Vrancea, Tulcea, Bacău, Vaslui, Neamţ şi Iaşi.

Joi au fost făcute 11 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Bacău (trei) şi Galaţi (opt), ocazie cu care a fost descoperită şi locaţia unde erau tipărite bancnotele contrafăcute, fiind ridicate instrumentele utilizate pentru contrafacere precum şi bancnote contrafăcute.

Până în prezent au fost recuperate 304 bancnote contrafăcute.

Procurorii au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a şase inculpaţi şi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a acestora pentru 29 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici