Peste 300 de bucureşteni fără adăpost au primit ajutor de la autorităţile sectorului 3

Primăria Sectorului 3, în cadrul Centrului de urgenţă pentru persoanele fără adăpost, a oferit anul trecut pentru 304 persoane asistenţă socială, consiliere psihilogică, consiliere profesională şi asistenţă medicală primară.

1 afișare
Imaginea articolului Peste 300 de bucureşteni fără adăpost au primit ajutor de la autorităţile sectorului 3

Peste 300 de bucureşteni fără adăpost au primit ajutor de la autorităţile sectorului 3

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei sectorului 3, remis, luni, agenţiei MEDIAFAX, în centrul de urgenţă pentru persoanele fără adăpost, au fost oferite hrană şi adăpost de urgenţă, îmbrăcăminte, precum şi asistenţă medicală şi consiliere, persoanelor adulte fără adăpost, care au avut ultimul domiciliul pe raza sectorului 3 şi care fie sunt dependente cronic de stradă sau deprofesionalizate, dar şi celor care nu au şanse reale pentru reintegrarea soci-profesională.

Angajaţii centrului de urgenţă, care are o capacitate de 80 de locuri, au oferit servicii de asistenţă socială şi persoanelor evacuate din casele naţionalizate, sau în urma acumulării restanţelor la plata întreţinerii.

Angajaţii centrului asigură sprijin pentru transportul persoanelor fără adăpost cu probleme grave de sănătate la spitalele de urgenţă, reprezintă sau însoţesc persoana asistată pentru a-şi rezolva problema socială generatoare a situaţiei de sărăcie extremă, acordă sprijin pentru întocmirea dosarului de internare într-o instituţie de asistenţă socială, sau instituţie de protecţie specială cât şi pentru întocmirea dosarelor de ajutor social.

De asemenea, prin intermediul Direcţiei Informatizate de Evidenţă a Populaţiei, persoanele sunt sprijinite în procurarea documentelor de identitate pierdute sau furate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici