Peste 300 de persoane participă la căutarea băieţelului dispărut la Rânca - VIDEO

Elicopterul MAI care a survolat, duminică dimineaţă, zona Rânca, din judeţul Gorj, unde un băieţel de şapte ani a dispărut de la cabana unde stătea împreună cu bunicii săi şi-a încheiat misiunea fără rezultate.

25 afișări
Imaginea articolului Peste 300 de persoane participă la căutarea băieţelului dispărut la Rânca - VIDEO

Peste 300 de persoane participă la căutarea băieţelului dispărut la Rânca - VIDEO

Comandorul Niculai Chiriţă, comandantul Unităţii de Aviaţie a Ministerului de Interne, a declarat că elicopterul a survolat suprafeţe foarte mari, unde era exclus să fi ajuns copilul, şi că nu a fost găsită niciun fel de urmă a acestuia, astfel că aparatul de zbor şi-a încheiat misiunea.

În cursul după amiezii, după ce vor face o pauză de căutări, cele peste 300 de persoane care participă la acţiune vor relua căutările pe suprafeţe mai întinse decât cele de sâmbătă.

În cursul dimineţii de duminică, mama şi bunicii băiatului s-au aflat la Târgu Jiu, la sediul IPJ Gorj, pentru a reface toate detaliile din ultimele momente de dinaintea dispariţiei copilului.

Operaţiunile de căutare a băiatului de şapte ani, dispărut, joi, de la cabana în care stătea cu bunicii săi, la Rânca, din judeţul Gorj, au fost reluate, duminică dimineaţă, când un elicopter al MAI dotat cu cameră termosensibilă a survolat zona.

Direcţia de Comunicare a MAI a informat, printr-un comunicat de presă, că un elicopter model EC 135, dotat cu cameră termosensibilă, al Inspectoratului General de Aviatie - MAI, s-a alăturat, duminică dimineaţă, operaţiunii de căutare a copilului dispărut în Zona Turistică Montană Rânca, judetul Gorj.

Operaţiunile de căutare fuseseră oprite, sâmbătă seară, după ce, în cursul zilei, au verificat o porţiune de teren pe o rază de zece kilometri în jurul cabanei de la care a dispărut copilul.

Stirileprotv.ro

Mama copilului, Olga Velcev, a declarat, sâmbătă, că familia sa oferă recompensă celor care vor putea ajuta la găsirea copilului, fără a menţiona vreo sumă.

Echipele de căutare au fost împărţite din zece în zece metri în zona cabanei de la care a dispărut copilul şi pe o distanţă de câţiva kilometri lungime au "periat" suprafeţe întinse de pădure şi teren accidentat.

Copilul, Constantin Velcev, este din Constanţa şi a venit cu bunicii săi la Rânca miercuri seară, iar joi seară bunicii au constatat că acesta dispăruse de la cabana unde erau cu toţii cazaţi.

Bunica băiatului, Nadejda Arbust, a spus că băiatul a fost doar câteva minute singur, în apropierea cabanei, în condiţiile în care în cursul zilei se mai jucase prin zonă fără probleme. Femeia spune că băiatul era îmbrăcat cu pantaloni scurţi şi avea pe el un tricou şi un pulover, iar în picioare avea papucii de casă.

Bunica spune că l-a căutat împreună cu alte persoane la cabanele din vecinătate fără a-l găsi, după care timp de câteva ore a sperat că băiatul se va întoarce singur, ea anunţând Poliţia şi salmontiştii gorjeni joi, în jurul orei 22.00.

Poliţişti şi salvamontiştii au făcut în cursul nopţii de joi spre vineri verificări preliminare ale zonei în care s-ar fi putut rătăci băiatul, fără succes însă, motiv pentru care căutările au fost reluate vineri dimineaţă, cu efective sporite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici