Peste 4.000 de persoane, la manifestările de Ziua Unirii de la Focşani - FOTO

Peste 4.000 de persoane au participat, sâmbătă după-amiază, la Focşani, la manifestările prilejuite de Ziua Unirii Principatelor, la eveniment fiind prezenţi mai mulţi miniştri, între care Sorin Mihai Câmpeanu şi Liviu Pop, transmite corespondentul MEDIAFAX.

562 afișări
Imaginea articolului Peste 4.000 de persoane, la manifestările de Ziua Unirii de la Focşani - FOTO

Peste 4.000 de persoane, la manifestările de Ziua Unirii de la Focşani - FOTO (Imagine: George Noaptes/ Mediafax Foto)

Manifestările au început cu un moment artistic susţinut pe scena amplasată în Piaţa Unirii din Focşani de corul de copii ”Pastorala”, interpreta de muzică populară Veta Biriş şi trupa Protta.

Ulterior, Regimentul de Gardă Bucureşti a prezentat onorul, iar cântăreaţa Paula Seling a interpretat imnul naţional.

La evenimente au participat ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Câmpeanu, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, şi ministrul delegat pentru Relaţiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr.

De asemenea, au fost prezenţi şeful Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, şi prefectul Nicuşor Halici.

”România are nevoie mai mult ca oricând de stabilitate, are nevoie de pace, are nevoie de consens, de înţelegere în aşa fel încât cu toţii să facem românilor o viaţă mai bună“, a afirmat şeful CJ Vrancea.

După discursuri, cei prezenţi s-au prins în Hora Unirii, manifestările continuând cu un exerciţiu de drill team, urmat de defilarea Gărzii de Onoare.

Evenimentele s-au încheiat cu un concert de muzică populară susţinut de Veta Biriş, urmat de retragerea cu torţe a militarilor din Garnizoana Focşani.

Pentru participanţii la manifestări, autorităţile locale au pregătit câteva mii de porţii de fasole cu cârnaţi şi vin fiert. De asemenea, oamenii au primit fulare tricolore.

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Victor Ponta, mai mulţi miniştri şi parlamentari au participat, sâmbătă dimineaţă, la manifestările prilejuite de Ziua Unirii Principatelor de la Iaşi, la care au asistat câteva mii de persoane.

Victor Ponta a fost huiduit la începutul discursului rostit în Piaţa Unirii din Iaşi, el declarând ulterior că manifestările de Ziua Unirii Principatelor nu trebuie transformate în bătălii politice şi că PSD s-a ţinut de cuvânt şi nu a politizat evenimentul.

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut o baie de mulţumie, el fiind bine primit de ieşeni, care s-au fotografiat şi au vorbit cu şeful statului şi i-au spus să nu-i dezamăgească şi "să termine cu corupţia".

Ponta şi Iohannis s-au prins în Hora Unirii, însă au stat la o distanţă considerabilă unul de celălalt.

Pe parcursul evenimentelor de la Iaşi, Klaus Iohannis a fost însoţit, în majoritatea timpului, de preşedintele Consiliului Judeţean, liberalul Cristian Adomniţei, iar Victor Ponta, de primarul social-democrat, Gheorghe Nichita.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici