Peste 4.000 de produse etnobotanice, găsite în urma a 17 descinderi în Argeş

Peste 4.000 de produse etnobotanice şi trei kilograme de substanţe pulverulente au fost găsite de poliţiştii antidrog, în urma a 17 descinderi efectuate, sâmbătă, în judeţul Argeş, fiind întocmite şase dosare de cercetare penală.

18 afișări
Imaginea articolului Peste 4.000 de produse etnobotanice, găsite în urma a 17 descinderi în Argeş

Peste 4.000 de produse etnobotanice, găsite în urma a 17 descinderi în Argeş (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

În timpul acţiunii pentru combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, au fost efectuate controale la mai multe societăţi comerciale, cunoscute sub denumirea "magazine de vise" din judeţul Argeş, informeză, duminică, Poliţia Română.

În urma cercetărilor s-a constatat că şase societăţi comerciale vindeau produse de tip "etnobotanic".

Poliţiştii au efectuat 17 descinderi la sediile societăţilor comerciale în cauză, precum şi la domiciliile proprietarilor, administratorilor şi personalului acestor unităţi.

În urma percheziţiilor au fost ridicate 4.000 de produse etnobotanice, ambalate sub diferite forme, cu preţuri cuprinse între 30 şi 800 lei, precum şi trei kilograme de substanţe pulverulente şi fragmente vegetale care vor fi expertizate la Laboratorul Central de Analiză si Profil al Drogurilor din cadrul IGPR pentru a se stabili natura acestora. Valoarea de piaţă a produselor se ridică la aproximativ 3.200.000 de lei.

Poliţiştii au întocmit şase dosare de cercetare penală, iar reprezentanţii Gărzii Financiare Argeş au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 60.000 de lei şi au suspendat activitatea a două dintre societăţile comerciale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici