Peste 400.000 de pachete de ţigări de contrabandă, confiscate la Agigea

Poliţiştii din Agigea au descoperit 425.000 de ţigări de contrabandă într-un autocamion sosit din direcţia Olanda, încărcat, conform documentelor de însoţire, cu marfă pentru o societate cu sediul în Marea Britanie.

91 afișări
Imaginea articolului Peste 400.000 de pachete de ţigări de contrabandă, confiscate la Agigea

Peste 400.000 de pachete de ţigări de contrabandă, confiscate la Agigea (Imagine: Doru Nica/Arhiva Mediafax Foto)

O echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra mărfurilor dintr-un autocamion, referitor la punerea în circulaţie de produse contrafăcute, ocazie cu care au fost depistate 425.000 pachete de ţigări susceptibile a fi contrafăcute.

Luni, în jurul orei 17.00, în Portul Constanţa Sud Agigea a fost efectuat un control amănunţit asupra unui autocamion sosit din direcţia Olanda, încărcat, conform documentelor de însoţire, cu marfă pentru o societate cu sediul în Marea Britanie.

În urma controlului au fost descoperite mai multe colete, în care se aflau 425.000 de pachete (8.500.000 de ţigarete) purtând însemnele unei mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Întreaga cantitate de ţigarete, în valoare aproximativă de 5.100.000 lei, a fost reţinută de lucrătorii vamali şi lăsată în custodia comisionarului vamal.
O parte din marfă a fost trimisă spre expertizare, urmând a fi luate măsurile legale în consecinţă.

Poliţiştii au deschis un dosar pentru "punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici