Peste 400 de locuinţe din 19 localităţi din judeţul Bacău, afectate de inundaţii - VIDEO

Peste 400 de locuinţe din 19 localităţi ale judeţului Bacău au fost afectate în urma inundaţiilor provocate de ploile abundente înregistrate în zonă, în noaptea de luni spre marţi, relevă un bilanţ al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău.

307 afișări
Imaginea articolului Peste 400 de locuinţe din 19 localităţi din judeţul Bacău, afectate de inundaţii - VIDEO

Peste 400 de locuinţe din 19 localităţi din judeţul Bacău, afectate de inundaţii (Imagine: Sebasian Sascău/Mediafax Foto)

Potrivit bilanţului ISU Bacău, au fost inundate 429 de locuinţe, alte 245 de curţi şi anexe gospodăreşti, precum şi 12 obiective economice.

Opt poduri şi 40 de podeţe au fost luate de râurile care au ieşit din matcă şi au fost distruse drumuri comunale pe o lungime de 60 de kilometri drumuri judeţene pe o porţiune de 14 kilometri.

Cele mai mari pagube s-au produs în municipiul Bacău, unde au fost inundate 80 de case, în comuna Blăgeşti - 80 de case, în Măgura - 60 de case şi în comuna Mărgineni - 50 de case.

"Acum avem probleme în cartierul CFR din municipiul Bacău, pe strada Arcadie Şeptilici, unde apa are încă un metru în unele locuri şi se retarge foarte greu. Acţionăm în toate zonele afectate cu motopompe, bărci şi autospeciale pentru a-i ajuta pe sinistraţi", a declarat mr. George Enache, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

Video stirileprotv.ro

Conform sursei citate, a început distribuirea de apă menajeră şi potabilă către sinistraţi.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă informează că la nivelul Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă s-au constituit patru comisii de evaluare.

"Două dintre acestea sunt deja pe teren pentru a face evaluarea pagubelor iar două nu pot pleca până când apele nu se retrag în totalitate", a mai spus mr. George Enache.

Circulaţia pe DN 2G, Bacău - Moineşti a fost redeschisă, singura restricţie de circulaţie fiind în cartierul CFR din municipiul Bacău, pe strada Arcadie Şeptilici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici