Peste 400 de persoane suspectate de comiterea unor infracţiuni, depistate de poliţişti

Peste 400 de persoane suspectate de comiterea unor infracţiuni şi aproape 40 date în urmărire naţională sau locală au fost depistate de poliţişti în ultimele două zile, a anunţat, sâmbătă, Poliţia Română.

23 afișări
Imaginea articolului Peste 400 de persoane suspectate de comiterea unor infracţiuni, depistate de poliţişti

Peste 400 de persoane suspectate de comiterea unor infracţiuni, depistate de poliţişti (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în ultimele două zile a fost organizată o acţiune naţională pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor comise cu violenţă în zona pieţelor, barurilor, discotecilor şi locurilor de cazare, precum şi pentru depistarea persoanelor date în consemn.

În urma acţiunilor au fost identificate 409 persoane suspectate de comiterea unor infracţiuni, în cazul cărora "se efectuează cercetările specifice în vederea stabilirii şi probării vinovăţiei" şi au fost depistate 38 de persoane date în urmărire naţională sau locală pentru că se sustrăgeau cercetărilor într-un dosar penal sau executării unor pedepse privative de libertate.

Poliţiştii au făcut peste 6.300 de controale şi 140 de razii, la care au participat 9.451 poliţişti, dintre care 5.007 de ordine publică, 1.442 agenţi de circulaţie, 1.722 de la investigaţii criminale şi 564 de la investigarea fraudelor, 135 agenţi de intervenţie rapidă, precum şi 266 angajaţi ai altor structuri operative ale poliţiei.

Astfel, au fost constatate 630 de infracţiuni, dintre care 193 de natură economico-financiară, 176 de natură judiciară şi 232 de altă natură. Totodată, dintre acestea, 232 au fost constatate în flagrant de către poliţişti.

Totodată, poliţiştii au dat 10.655 de amenzi în valoare totală de 2.101.510 lei, pentru încălcarea prevederilor legale.

Aproape 40 de persoane suspectate de infracţiuni sau care deţineau ilegal arme, depistate la Craiova

Peste 260 de poliţişti doljeni au organizat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, o acţiune pentru depistarea persoanelor despre care existau date că au comis infracţiuni, în cadrul acestei razii fiind depistate 38 de persoane care au săvârşit mai multe fapte penale sau care deţineau ilegal arme.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, subcomisarul Adrian Căpraru, la această razie au participat peste 260 de poliţişti de la Serviciul Poliţiei de Ordine Publică, Serviciul Poliţiei Rutiere, Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul de Investigare a Fraudelor, Departamentul Poliţiei de Intervenţie Rapidă şi de la Posturile de Poliţie.

Pe timpul acestei acţiuni au fost constatate 44 de infracţiuni şi au fost identificate 38 de persoane "în sarcina cărora s-a stabilit comiterea de fapte de natură penală".

Subcomisarul Adriană Căpraru a afirmat, sâmbătă, că pentru ilegalităţile constatate poliţiştii au aplicat 187 de amenzi a căror valoare s-a ridicat la suma de 32.590 lei.

"În cadrul acestei acţiuni au fost ridicate în vederea definitivării cercetărilor nouă puşti cu aer comprimat, o armă letală - de vânătoare - şi un pistol cu bile de cauciuc, precum şi muniţie aferentă, toate deţinute sau folosite cu încălcarea prevederilor legale ce reglementează regimul armelor şi muniţiilor", a mai arătat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Citeşte şi:

Nica cere angajarea a 2.000 de poliţişti de ordine publică

Cluj: Jaf armat la o filială a Băncii Transilvania

Braşov: Doi morţi şi un rănit, în urma unui atac armat la o casă de schimb

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici