Peste 400 de poliţişti, mobilizaţi în perioada desfăşurării raliului Bucharest City Challenge

Peste 400 de poliţişti bucureşteni au fost mobilizaţi pentru menţinerea ordinii şi fluidizarea traficului în perioada desfăşurării raliului Bucharest City Challenge (22-24 august), pe traseul din jurul Palatului Parlamentului fiind montate tribune cu o capacitate de peste 38.000 de locuri.

35 afișări
Imaginea articolului Peste 400 de poliţişti, mobilizaţi în perioada desfăşurării raliului Bucharest City Challenge

Peste 400 de poliţişti, mobilizaţi în perioada desfăşurării raliului Bucharest City Challenge

Potrivit Poliţiei Capitalei, la acţiune iau parte 424 de politişti bucureşteni, dintre care 210 de siguranţă publică şi investigaţii criminale, 30 de lucrători ai Serviciului de Poliţie Metrou, 150 de agenţi rutieri, opt lucrători ai Serviciului Furturi de Auto, 20 de luptători ai Serviciului Poliţiei pentru Intervenţie Rapidă şi şase lucrători ai Serviciului de Poliţie Canină, însoţiţi de câini.

Poliţiştii vor urmări menţinerea ordinii publice în zonele adiacente locului în care se desfăşoară competiţia, precum şi pe principalele trasee de afluire şi defluire ale spectatorilor la şi de la raliu.

Totodată, poliţiştii de la circulaţie vor fluidiza şi dirija traficul în zona adiacentă şi îndepărtată a locului de desfăşurare a competiţiei sportive.

Patrulele de siguranţă publică şi echipele de flagrant de la Poliţia Sectoarelor 3, 4 şi 5 vor acţiona pentru prevenirea conflictelor, depistarea şi scoaterea din zonă a persoanelor cu comportament turbulent.

De asemenea, poliţiştii vor lua măsuri în zona adiacentă traseului din jurul Palatului Parlamentului pentru combaterea cerşetoriei, vagabondajului şi comerţului ambulant neautorizat.

Echipele de flagrant vor acţiona atât în zona publică de desfăşurare a evenimentului, în zona adiacentă acestuia, cât şi în tribune, pentru a prevenii înşelăciunile comise prin diferite moduri de operare, acostările de persoane, furturile din poşete sau din buzunare, furturile de şi din maşini.

De asemenea, peste 600 de jandarmi, sprijiniţi şi de agenţi de securitate angajaţi de organizatori, vor asigura măsurile de ordine publică la raliul Bucharest City Challenge care va avea loc pe traseu amenajat în jurul Palatului Parlamentului.

"Jandarmeria Bucureşti va acţiona în perioada de desfăşurare a evenimentului cu elemente de dispozitiv specifice dispuse în zona apropiată circuitului, precum şi pe traseele de afluire/defluire a spectatorilor către/dinspre locul de desfăşurare a evenimentului, sprijinind activitatea agenţilor de pază pentru executarea controlului corporal preventiv, al documentelor de acces şi prevenirea producerii aglomerărilor", informează Jandarmeria.

Pe traseul competiţiei au fost montate tribune cu o capacitate de 38.388 de locuri, accesul publicului spre tribunele din Parcul Izvor făcându-se prin parc, dinspre Splaiul Independenţei, spre tribunele de la intersecţia Bulevardului Libertăţii cu Calea 13 Septembrie, prin Bulevardul Libertăţii dinspre Piaţa Regina Maria, iar spre tribunele dispuse în curtea Palatului Parlamentului, accesul se face pe pasajul dispus pe Bulevardul Naţiunile Unite dinspre Parcul Izvor.

Accesul publicului se va face pe bază de bilet, iar măsurile de ordine în zona tribunelor, accesul spectatorilor şi securitatea traseului vor fi asigurate de agenţii unei firme specializate de pază şi protecţie.

Comisia Tehnică de Circulaţie a Municipiului Bucureşti a avizat, din punct de vedere al circulaţiei rutiere, desfăşurarea raliului Bucharest City Challenge 2008, în perioada 22 - 24 august, pe traseul Bulevardul Naţiunilor Unite, strada Izvor, Calea 13 Septembrie şi Bulevardul Libertăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici