Peste 44.500 de turişti şi-au petrecut sfârşitul de săptămână pe litoral

Peste 44.500 de turişti şi-au petrecut sfârşitul de săptămână în staţiunile româneşti de pe litoralul Mării Negre, aproape 2.000 dintre aceştia fiind turişti străini.

11 afișări
Imaginea articolului Peste 44.500 de turişti şi-au petrecut sfârşitul de săptămână pe litoral

Peste 44.500 de turişti şi-au petrecut sfârşitul de săptămână pe litoral (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

Potrivit unei statistici oferite de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, dintre cei 44.583 de turişti înregistraţi la sfârşitul săptămânii trecute, oficial, în structurile de cazare, 1.976 au fost străini.

Cea mai aglomerată staţiune a fost Mamaia, cu aproape 12.000 de turişti, cărora li se adaugă alte persoane, cazate la particulari sau cei din campinguri.

Staţiunea este urmată în top de Eforie, cu 7.570 turişti, dintre care 210 turişti străini, şi Neptun, cu 6.194 turişti înregistraţi, dintre care 344 au fost străini.

Cei mai mulţi turişti străini au fost înregistraţi în staţiunea Mamaia, peste 560 de persoane.

De asemenea, alte câteva zeci de mii de persoane au ales să-şi petreacă vacanţa în alte staţiuni de pe litoral, peste 15.000 de turişti aflându-se în Năvodari, Costineşti, Mangalia şi Vama Veche.

Conform datelor primite de la IPJ Constanţa, numărul de turişti este în continuă creştere.

Astfel, la sfârşitul săptămânii trecute, în unităţile de cazare de pe litoral erau înregistraţi aproximativ 41.000 de turişti, în timp ce weekend-ul acesta numărul lor s-a apropiat de 45.000.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici