Peste 460.000 de euro, confiscaţi din averea unui şef al Şerviciului Permise Argeş

ANI informează, luni, că instanţa Curţii de Apel Piteşti a decis confiscarea sumei de peste 460.000 de euro din averea lui Gheorghe Vlăsceanu, comisar şef la Serviciul Permise Argeş, în cazul căruia inspectorii de integritate s-au autosesizat referitor la cuantumul veniturilor realizate.

72 afișări
Imaginea articolului Peste 460.000 de euro, confiscaţi din averea unui şef al Şerviciului Permise Argeş

Peste 460.000 de euro, confiscaţi din averea unui şef al Şerviciului Permise Argeş

Curtea de Apel Piteşti - Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal a decis, în miercuri, confiscarea sumelor de 458.805 de euro, a 1.580 de dolari şi a 29.345 de lei din averea lui Codruţ Gheorghe Vlăsceanu, comisar şef în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş, informează, luni, Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Inspectorii de integritate s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că mai mulţi angajaţi ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş au acumulat averi ce depăşesc veniturile realizate.

ANI a ceurt, în 6 februarie, Curţii de Apel Piteşti - Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, confiscarea sumelor de 454.805 de euro, 1.580 de doalri şi 145.420 de lei din averea lui Vlăsceanu, pe motiv că acestea nu pot fi justificate, precum şi stabilirea şi confiscarea unei cote-părţi de avere dobândită cu caracter nejustificat, în cuantum de 2.171.109 de lei.

În 23 iunie 2008, ANI a demarat cercetările cu privire la averea lui Vlăsceanu şi a familiei acestuia.

Inspectorii au stabilit că aceştia au dobândit averi care nu puteau fi justificate "prin veniturile realizate de către aceştia, având în vedere vârsta sau ocupaţia" şi că în perioada 2000 - 2008, valoarea averii dobândite de către Vlăsceanu, împreună cu familia, este în cuantum de 3.097.596 de lei, iar veniturile realizate de aceştia au fost în cuantum de 734.407 de lei, rezultând o diferenţă de 2.171.109 de lei.

Sentinţa Curţii de Apel Piteşti - Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Gheorghe Vlăsceanu este cercetat în libertate în dosarul permiselor eliberate fraudulos în Argeş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici