Peste 5.000 de cereri în etapa a doua de înscriere în clasa pregătitoare, până luni la 20.00

Peste 5.000 de cereri au fost depuse până luni la ora 20.00, în etapa a doua de înscriere în clasa pregătitoare, majoritatea fiind pentru copii care vor împlini 6 ani până la 1 septembrie 2013, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei.

243 afișări
Imaginea articolului Peste 5.000 de cereri în etapa a doua de înscriere în clasa pregătitoare, până luni la 20.00

Peste 5.000 de cereri în etapa a doua de înscriere în clasa pregătitoare, până luni la 20.00 (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

Din totalul celor 5.051 de cereri depuse până luni la ora 20.00, în a doua etapă, 3.945 sunt pentru copii care împlinesc 6 ani până la 1 septembrie 2013, iar 1.106 , pentru copii care împlinesc 6 ani după data menţionată, precizează sursa citată, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

În aplicaţia de înscriere online au fost introduse, până în prezent, 70 de cereri, dintre care 40 au fost validate la secretariatele unităţilor de învăţământ, a mai precizat ministerul.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, recomandă tuturor părinţilor să îşi înscrie copiii în clasa pregătitoare în perioada alocată celei de-a doua etape, respectiv 8-17 mai. Pricopie le precizează părinţilor să completeze pe formularul de înscriere nu doar o opţiune, ci trei, pentru a elimina riscul ca o parte dintre copii să rămână nedistribuiţi şi în a această etapă.

A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare este destinată copiilor care fie nu au fost înscrişi în prima etapă, fie nu au putut fi repartizaţi pe locurile pentru care au optat. Părinţii pot completa cererile online, cu obligativitatea ca acestea să fie validate la secretariatele unităţilor de învăţământ alese. Opţiunile pot fi făcute numai pentru acele unităţi de învăţământ unde mai există locuri disponibile, conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene şi de cel al municipiului Bucureşti.

În prima etapă, desfăşurată între 2 şi 22 aprilie, au fost înregistrate 163.722 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare, dintre care doar 746 nu au fost admise.

Şcolile au disponibile în acest an 236.268 de locuri pentru clasa pregătitoare, cu 20 la sută mai multe decât la înscrierea în anul şcolar 2012-2013.

În prima etapă, desfăşurată între 2 şi 22 aprilie, au fost înregistrate 163.722 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare, rămânând libere pentru etapa a doua peste 70.000 de locuri.

În prima etapă nu au fost admise 746 de cereri de înscriere întrucât a fost formulată o singură opţiune, din care lipsea aceea a unităţii de circumscripţie, declara ministrul Educaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici