Peste 5.100 candidaţi susţin concursul de rezidenţiat organizat duminică în şase centre universitare

Peste 5.100 de candidaţi susţin concursul de rezidenţiat organizat duminică, în Capitală şi în alte cinci centre universitare, pentru ocuparea celor 3.879 de locuri şi posturi din acest an.

371 afișări
Imaginea articolului Peste 5.100 candidaţi susţin concursul de rezidenţiat organizat duminică în şase centre universitare

Peste 5.100 candidaţi susţin concursul de rezidenţiat organizat duminică în şase centre universitare (Imagine: Marius Dumbrăveanu / Mediafax Foto)

Potrivit Ministerului Sănătăţii, la concursul de rezidenţiat s-au înscris 5.102 absolvenţi, care vor concura pe 3.879 de locuri şi posturi.

Concursul se va desfăşura descentralizat, în şase centre universitare, respectiv la Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Timişoara şi Craiova, pentru domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, pe baza tematicilor anunţate.

Dintre cei peste 5.100 de candidaţi, 3.857 au optat pentru locurile şi posturile scoase la concurs la medicină, 964 s-au înscris pentru locurile şi posturile de la medicină dentară, iar 281 vor susţine concursul pentru farmacie.

Candidaţii vor trebui să fie prezenţi în sălile de examen la ora 8.30 şi să aibă la ei cartea de identitate sau paşaportul.

Concursul va dura patru ore şi se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

Corectarea lucrărilor se va face în prezenţa candidaţilor. Eventualele contestaţii vor putea fi depuse de candidaţi în 24 de ore de la momentul transmiterii grilelor în sălile de concurs.

Punctajul minim de promovare reprezintă 60 la sută din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Acesta se calculează la nivelul fiecărui centru universitar în care se organizează concursul.

Ocuparea locurilor şi posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor şi a posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu.

Corectarea lucrărilor se va face în prezenţa candidaţilor. Eventualele contestaţii privind răspunsurile corecte vor putea fi depuse de candidaţi în termen de 24 de ore din momentul transmiterii grilelor în sălile de concurs.

Candidaţii care vor câştiga un loc în urma concursului nu vor avea post asigurat la sfârşitul rezidenţiatului.

În Bucureşti, 1.942 de candidaţi s-au înscris, pe aproape 800 de locuri, la concursul de rezidenţiat organizat în centrul universitar din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Carol Davila" Bucureşti.

Centrul universitar din Bucureşti are alocate 690 de locuri la medicină, 93 la medicină dentară şi 15 la farmacie. Dintre cei peste 1.900 de candidaţi, 1.454 s-au înscris pentru medicinǎ, 377 la medicină dentarǎ, iar 111 la farmacie.

Cele mai multe locuri la centrul universitar Bucureşti sunt pentru medicina de familie (41), la chirurgie generală sunt 29 de locuri, iar la reabilitare medicalǎ, 28 de locuri. La medicină dentarǎ, cele mai multe locuri sunt la endodonţie, parodontologie şi protetică dentară, fiecare cu câte 20 de locuri. La farmacie, cele mai multe locuri sunt la specializarea laborator farmaceutic - 10 locuri.

Concursul se va desfǎşura în Capitală pentru posturile publicate în Bucureşti şi judeţele Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Prahova, Teleorman şi Tulcea, precum şi pentru locurile publicate în centrele universitare Bucureşti şi Constanţa.

La concursul de rezidenţiat organizat în centrul universitar din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş s-au înscris 479 de candidaţi, dintre care 344 la medicină, 113 la medicină dentară şi 22 la farmacie.

La Târgu Mureş au fost scoase la concurs 199 de posturi la medicină, 23 de locuri la medicină dentară şi cinci la farmacie. Concursul este organizat pentru posturile scoase la concurs de spitalele din Bistriţa-Năsăud, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu, precum şi pentru locurile publicate în centrele universitare din Târgu Mureş şi Sibiu. Candidaţii provin din toate aceste judeţe, dar şi din Cluj, Braşov, Bucureşti, Vâlcea, Alba, Botoşani, Dolj, Iaşi, Bihor, Galaţi, Prahova, Argeş, Gorj şi Bacău.

La centrul universitar din Timişoara s-au înscris 552 de absolvenţi, pentru 724 de locuri disponibile la concursul de rezidenţiat. Dintre candidaţii înscrişi, 448 au optat pentru medicină, 93 au ales specializarea medicină dentară şi 11 vor susţine concursul pentru ocuparea unui loc la farmacie.

Pentru specializarea medicină sunt 362 de locuri, dintre care 315 sunt în judeţul Timiş şi 47 sunt în judeţul Arad. La medicină dentară sunt 35 de locuri alocate, iar la farmacie sunt cinci.

În centrul din Cluj-Napoca sunt disponibile 631 de locuri, pentru care s-au înscris 771 de absolvenţi, aceştia susţinând concursul de rezidenţiat la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu".

Dintre cei peste 770 de candidaţi, 546 s-au înscris la medicină, pentru 545 de locuri scoase la concurs, 181 la medicină dentară, pentru 61 de locuri şi 44 la farmacie, pentru 25 de locuri.

La Cluj-Napoca se va desfăşura concursul pentru posturile publicate în judeţele Alba, Bihor, Cluj, Maramureş, Sălaj, Satu Mare şi pentru locurile publicate în centrele universitare Cluj-Napoca şi Oradea.

Anul trecut, la rezidenţiat au participat peste 5.300 de absolvenţi, care au concurat pe 3.778 de locuri şi posturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici