Peste 50.000 de sticle cu agheasmă vor fi împărţite credincioşilor constănţeni, de Bobotează

Peste 50.000 de sticle cu apă sfinţită vor fi împărţite, duminică, de Bobotează, credincioşilor care au venit în Portul Tomis la slujba oficiată de arhiepiscopul Tomisului Teodosie, dar şi celor care nu au ajuns aici din cauza frigului sau din alte motive.

2 afișări
Imaginea articolului Peste 50.000 de sticle cu agheasmă vor fi împărţite credincioşilor constănţeni, de Bobotează

Peste 50.000 de sticle cu agheasmă vor fi împărţite credincioşilor constănţeni, de Bobotează

După ce a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Constanţa, Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a pornit de la ora 11.30, însoţit de mii de credincioşi, într-o amplă procesiune spre Portul Tomis unde va fi oficiată, începând cu ora 12.00, slujba de sfinţire a apelor.

Conform tradiţiei, IPS Teodosie va arunca în apa mării trei cruci ce vor fi recuperate de tinerii ce vor sfida gerul Bobotezei.

Arhiepiscopia Tomisului a îmbuteliat 50.000 de pet-uri cu Agheasmă Mare pe care le va oferi credincioşilor participanţi la slujbă. După încheierea ceremoniei religioase, opt care trase de boi şi măgari vor porni pe principalele artere ale municipiului Constanţa pentru a împărţi apă sfinţită celor care nu au reuşit să participe la slujba din Portul Tomis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici