Peste 50 de persoane cercetate pentru evaziune fiscală, după controale în târguri şi pieţe

Peste 50 de persoane sunt cercetate pentru evaziune fiscală, în urma unor controale care au avut loc în târguri şi pieţe, unde au fost date şi peste 4.300 de amenzi, în valoare de aproximativ două milioane de lei, potrivit Poliţiei Române.

268 afișări
Imaginea articolului Peste 50 de persoane cercetate pentru evaziune fiscală, după controale în târguri şi pieţe

Peste 50 de persoane cercetate pentru evaziune fiscală, după controale în târguri şi pieţe (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Poliţiştii au făcut, în prima jumătate a lunii iunie, 2.550 de controale în pieţe şi târguri şi au verificat 6.648 de autovehicule, în cadrul unor acţiuni de combatere a activităţilor ilicite cu produse agroalimentare.

În urma controalelor, au fost întocmite 91 de dosare penale, care vizează 129 de infracţiuni, dintre care 60 de evaziune fiscale. În dosarele penale deschise de anchetatori sunt cercetate 71 de persoane, dintre care 52 pentru evaziune fiscală, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române, transmis sâmbătă agenţiei MEDIAFAX.

De asemenea, echipele de control au dat 4.305 amenzi, în valoare de 2.006.833 de lei şi au confiscat bunuri de 187.277 de lei.

La cele 568 de acţiuni organizate în două săptămâni au participat 2.614 poliţişti, coordonaţi de Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Română.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici