Peste 500.000 de oameni au trecut frontiera în ultimele două zile. Graniţa de Vest, cea mai aglomerată

Peste 500.000 de persoane şi peste 126.000 de mijloace de transport au tranzitat frontiera, în ultimele două zile, cele mai folosite puncte de trecere find cea româno-ungară şi cele aeroportuare, potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.

316 afișări
Imaginea articolului Peste 500.000 de oameni au trecut frontiera în ultimele două zile. Graniţa de Vest, cea mai aglomerată

Peste 500.000 de oameni au trecut frontiera în ultimele două zile. Graniţa de Vest,cea mai aglomerată

„Având în vedere că în acest sfârşit de săptămână mulţi cetăţeni români aflaţi în afara graniţelor ţării s-au întors în România pentru a petrece concediul alături de familie, precum şi numărul mare de cetăţeni români care aleg să-şi petreacă vacanţa în afara graniţelor ţării, s-a înregistrat o creştere a traficului prin punctele de frontieră, mai ales prin cele din Vestul şi Sudul ţării. Astfel, în această perioadă, peste 4.000 poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, activităţi de supraveghere şi control a frontierei de stat”, precizează sursa citată.

Poliţia de Frontieră arată că, în ultimele 48 de ore, au tranzitat frontiera peste 500.000 de persoane şi peste 126.000 de mijloace de transport. Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost cele de la frontiera româno-ungară (189.000 persoane) şi cele aeroportuare (120.000 persoane).

„În ceea ce priveşte traficul prin punctele de frontieră, cel mai tranzitat a fost P.T.F. Aeroport Henri Coandă, cu un trafic de aproximativ 73.000 persoane, urmat de P.T.F. Nădlac II cu peste 60.000 persoane şi P.T.F. Borş, unde poliţiştii de frontieră au verificat peste 39.000 persoane. Totodată, la frontiera cu Bulgaria traficul cel mai intens s-a înregistrat prin P.T.F. Giurgiu (50.000 persoane) şi Vama Veche (23.000 persoane)”, potrivit sursei menţionate.

Infrastructura punctelor de trecere a frontierei este folosită la maximum, în limita configuraţiei acestora. În funcţie de valorile de trafic, în fiecare punct de trecere a frontierei s-au creat fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, după caz.

„În condiţiile în care, conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere sunt cele de la frontiera cu Ungaria şi Bulgaria, revenim cu precizarea de a fi tranzitate toate punctele de frontieră deschise traficului internaţional. În acest sens, participanţii la traficul transfrontalier au la dispoziţie aplicaţia Trafic On-line, dezvoltată de Poliţia de Frontieră Română, ce poate fi accesată pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, care prezintă informaţii despre toate punctele de frontieră. Mai mult, această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute”, conform sursei citate.

Începând din 7 aprilie, atât Poliţia de Frontieră Română, cât şi autorităţile de frontieră ale statelor vecine din Ungaria şi Bulgaria, efectuează verificări sistematice la intrarea şi ieşirea de pe teritoriul statelor membre UE, ca urmare a intrării în vigoare a Regulamentului 458/2017 de modificare a Codului Frontierelor Schengen. Aceste verificări sistematice ce constau în verificarea documentelor de călătorie şi consultarea bazelor de date relevante cu privire la toate persoanele, inclusiv cele care beneficiază de dreptul la liberă circulaţie în temeiul dreptului UE.

În acelaşi timp, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere a frontierei şi în zona de competenţă.

Pentru informaţii privind punctele de trecere a frontierei, despre călătoria în străinătate sau pentru sesizări privind diferite aspecte din sfera de competenţă a Poliţiei de Frontieră cetăţenii pot suna la numărul de telefon 021.9590, care funcţionează în regim permanent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici