Peste 500 de candidaţi susţin examenul de rezidenţiat la UMF Târgu Mureş

Peste 500 de candidaţi provenind din jumătate dintre judeţele ţării susţin, duminică, examenul de rezidenţiat la centrul universitar de la Târgu Mureş, cei mai mulţi provenind din Transilvania, transmite corespondentul MEDIAFAX.

689 afișări
Imaginea articolului Peste 500 de candidaţi susţin examenul de rezidenţiat la UMF Târgu Mureş

Peste 500 de candidaţi susţin examenul de rezidenţiat la UMF Târgu Mureş (Imagine: umftgm.ro)

Potrivit site-ului oficial al concursurilor naţionale de rezidenţiat, numărul candidaţilor înscrişi pentru susţinerea concursului de intrare în rezidenţiat în Centrul universitar Târgu Mureş este de 523, din care 378 la Medicină, 129 la Medicină Dentară şi 16 la Farmacie.

Dacă pentru ultimul domeniu sunt înscrişi candidaţi exclusiv din judeţul Mureş, la celelalte concurează candidaţi din jumătate din judeţele ţării - Mureş, Sibiu, Braşov, Harghita, Bucureşti, Vâlcea, Iaşi, Dolj, Constanţa, Bihor, Covasna, Neamţ, Satu Mare, Maramureş, Suceava, Argeş, Botoşani, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Prahova, Bacău şi Vrancea.

Târgu Mureş este pe ultimele locuri în ceea ce priveşte numărul de candidaţi înscrişi, dintre cele şase centre universitare unde se susţine concursul de rezidenţiat (Bucureşti, Cluj, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara). Astfel, la Medicină şi Farmacie este pe ultimul loc, iar la Medicină Dentară pe penultimul, înaintea centrului de la Craiova.

La nivel naţional, peste 5.600 de candidaţi s-au înscris pentru a ocupa unul dintre cele 3.909 de locuri şi posturi disponibile la concursul de rezidenţiat, care se desfăşoară duminică, simultan, în Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici