Peste 500 de solicitări ale Ambulanţei, în numai şase ore, din cauza caniculei, în Bucureşti - Ilfov. Medicii, despre cele mai dese greşeli pe care le facem

Peste 500 de persoane au avut nevoie de ambulanţă, joi, în numai şase ore, din cauza caniculei, înregistrându-se astfel o creştere faţă de o zi normală, a declarat, pentru Mediafax, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu.

1204 afișări
Imaginea articolului Peste 500 de solicitări ale Ambulanţei, în numai şase ore, din cauza caniculei, în Bucureşti - Ilfov. Medicii, despre cele mai dese greşeli pe care le facem

Peste 500 de solicitări ale Ambulanţei, în numai şase ore, din cauza caniculei, în Bucureşti - Ilfov. Recomandările medicilor

"De la ora 8:00 până la ora 14:00, 519 persoane au avut nevoie de ambulanţă, dintre acestea 275 de persoane au fost cazuri de cod roşu şi cod galben. Dintre urgenţe, 78 de persoane se aflau în loc public când au solicitat ambulanţa. 16 persoane au prezentat lipotimii (leşinuri - n.r.) şi 17 au prezentat sincope”, a precizat Alis Grasu.

Valul de căldură care a debutat încă de luni va continua să se intensifice, astfel că meteorologii au emis, pentru zilele de vineri şi sâmbătă, cod roşu de caniculă în vestul ţării şi cod portocaliu pentru celelalte regiuni.

Ideea potrivit căreia doar bătrânii sau copiii sunt cei care suferă mai mult din cauza caniculei este, potrivit sursei citate, eronată.

"Toleranţa la temperaturi crescute e diferită de la persoană la persoană şi este scăzută de vârstă, de afecţiuni cronice preexistente, de starea de sănătate” a mai spus şefa SABIF.

În aceste zile caniculare, care sporesc numărul de solicitări ale Serviciului de Ambulanţă, medicii recomandă, în special, evitarea expunerii la soare în intervalul orar critic şi hidratarea corespunzător.

"Nu trebuie să se facă efort fizic în soare în intervalul 11-18, nu se fac plimbări lungi în soare în acest interval orar şi nu se face plajă. Nu se fac expuneri voluntare la soare. Dacă suntem obligaţi de activităţile ocupaţionale să plecăm de acasă, să străbatem distanţe lungi şi să stăm mai mult în soare, atunci va trebui să alternăm statul în soare cu perioade de 5-10 minute într-o incintă ventilată –farmacie, un supermarket, un mall, un magazin. Şi să ne hidratăm corespunzător în acest timp. La plecarea de acasă se vor purta haine adecvate, ample, lejere, vaporoase, de culori deschise, din fibre naturale, care să acopere cât mai mult din suprafaţa corporală. Se va proteja capul cu pălărie, şapcă, umbrelă. Nu plecăm de acasă fără sticla de apă plată, minerală, ceaiuri mai puţin îndulcite, sucuri naturale. Se vor consuma peste doi litri de lichide pe zi. Iaurtul hidratează foarte bine", explică Alis Grasu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici