Peste 500 de tone de alge au fost adunate, marţi noaptea, de pe plaje

Peste 500 de tone de alge au fost adunate de pe plajele litoralului românesc, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, de către reprezentanţii Direcţiei Apelor Dobrogea - Litoral.

114 afișări
Imaginea articolului Peste 500 de tone de alge au fost adunate, marţi noaptea, de pe plaje

Peste 500 de tone de alge au fost adunate, marţi noaptea, de pe plaje (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al DADL, Cătălin Anton, din cauza intensificării gradului de agitaţie a mării în sudul litoralului, marţi au ieşit la mal, în toate golfurile, cantităţi importante de alge.

În cursul nopţii de marţi spre miercuri, DADL a intervenit cu toate utilajele şi forţele umane disponibile. Astfel, aproximativ 50 de angajaţi ai DADL, cu ajutorul a 18 utilaje, au reuşit să strângă aproximativ 515 tone de alge, care au fost transportate la gropile ecologice. Cătălin Anton precizează că din staţiunea Mamaia au fost colectate pe timpul nopţii 50 de tone de alge, în zona Eforie - Costineşti s-au strâns 225 de tone de alge, iar din zona de sud, Olimp - Vama Veche, au fost adunate 240 de tone de alge.

De la începutul sezonului, Direcţia Apelor Dobrogea - Litoral a strâns de pe plaje aproximativ 9.200 de tone de alge. Numai în cursul nopţii de duminică spre luni de pe plajele de la Marea Neagră au fost strânse aproximativ 70 de tone de alge.

Specialiştii susţin că fenomenul este normal şi că apare în timpul verii, când la temperaturi ridicate cresc şi concentraţiile de nutrienţi din apă. Unul din primele semne ale prezenţei unei cantităţi mari de nutrienţi este dezvoltarea abundentă a algelor, fenomen cunoscut sub denumirea de "înflorire algală". Algele nu au impact negativ asupra sănătăţii turiştilor, dar este important ca acestea să nu rămână mult timp pe ţărm deoarece degajă un miros specific care creează disconfort şi care i-ar putea îndepărta pe turişti din apropierea plajelor.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici