Peste 60 de tone de material antiderapant, împrăştiate pe DN 17

Muncitorii Secţiei Bistriţa din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj au împrăştiat, pe DN 17, în Pasul Tihuţa, peste 60 de tone de antiderapant începând de duminică şi până luni, când în zonă a nins şi a fost viscol.

1 afișare
Imaginea articolului Peste 60 de tone de material antiderapant, împrăştiate pe DN 17

Peste 60 de tone de material antiderapant, împrăştiate pe DN 17

Potrivit dispecerului de serviciu, muncitorii au aruncat cu sare şi nisip pentru a împiedica formarea poleiului pe drumul ud întrucât, în timpul nopţii, temperaturile au scăzut la Piatra Fântânele până la minus 1,5 grade Celsius şi a continuat să bată vântul.

În Munţii Bârgăului, ninsoarea a încetat să mai cadă în cursul nopţii de duminică spre luni, însă din cauza frigului stratul de zăpadă continuă să măsoare câţiva centimetri. Totodată, în zonă bate vântul puternic.

Pasul Tihuţa va continua şi iarna aceasta să pună probleme drumarilor fiindcă lucrările de reabilitare a DN 17 nu au fost finalizate. Între Straja şi graniţa cu judeţul Suceava, la altitudinea de peste 1.000 de metri, o firmă din Israel care a contractat lucrarea continuă să sape muntele pentru a lărgi şoseaua, extrem de îngustă. Pe multe porţiuni, se circulă pe un singur sens. Iarna, maşinile de mare tonaj urcă cu greu muntele şi adesea blochează şoseaua. Tocmai de aceea, carosabilul va avea mai multe benzi, iar curbele nu vor mai fi atât de strâmte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici