Peste 600 de apeluri în ianuarie la linia telefonică de raportare a actelor de violenţă domestică

Peste 600 de apeluri prin care au fost raportate acte de violenţă domestică au fost înregistrate la linia telefonică gratuită Helpline în ianuarie 2023, cu 200 de mai multe decât în perioada similară din 2022, a anunţat, marţi, ministrul Familiei, Gabriela Firea.

68 afișări
Imaginea articolului Peste 600 de apeluri în ianuarie la linia telefonică de raportare a actelor de violenţă domestică

Peste 600 de apeluri în ianuarie la linia telefonică de raportare a actelor de violenţă domestică

„Această creştere vine şi cu un semnal bun, dacă e să spun aşa: femeile nu mai tac şi solicită ajutorul autorităţilor când trec prin situaţii dificile. Încurajez încă o dată victimele! Orice femeie care se află în pericol trebuie să ceară ordin de protecţie, cu toate implicaţiile juridice ce decurg de aici, să ceară ajutorul specialiştilor, să sune la 0800.500.333 sau la Poliţie. Un lucru foarte important este acela că nu trebuie să-şi retragă cererea o dată ce aceasta a fost depusă”, a scris pe Facebook ministrul Familiei.

Gabriela Firea spune că brăţările electronice îşi dovedesc utilitatea, dar că e greu de înţeles de ce victimele acceptă cu greu acest sistem de protecţie.

Potrivit acesteia, în primele trei luni de la punerea în funcţiune a Sistemului informatic de monitorizare electronică (SIME), implementat în Bucureşti, Iaşi, Mureş şi Vrancea, doar 128 dintre victime au fost de acord cu montarea brăţărilor de supraveghere agresorilor. În aceeaşi perioadă au fost emise aproape 900 de ordine de protecţie pentru victimele violenţei domestice.

„Drepturile femeilor nu sunt negociabile! Aceste drepturi sunt recunoscute şi respectate în întreaga lume. În Săptămâna Drepturilor Femeilor 1 – 8 Martie 2023, Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse lansează un „Manifest pentru drepturile femeilor”. Fii şi tu alături de noi, femeie sau bărbat. Împreună suntem mai puternici”, a transmis Gabriela Firea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici