Peste 6000 de candidaţi pentru funcţia de director în şcoli, la concursul care a început miercuri dimineaţă

Ministerul Educaţiei anunţă că 6.664 profesori vor să ocupe funcţii de directori ai unităţilor şcolare, în timp ce 2.312 dascăli şi-au depus dosarele pentru posturile de directori adjuncţi, miercuri având loc proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcţiilor de conducere la nivelul şcolilor.

622 afișări
Imaginea articolului Peste 6000 de candidaţi pentru funcţia de director în şcoli, la concursul care a început miercuri dimineaţă

Peste 6000 de candidaţi pentru funcţia de director în şcoli, la concursul care a început miercuri dimineaţă

"În vederea participării la concurs s-au înscris 6.664 de candidaţi pentru funcţia de director, respectiv 2.312 candidaţi pentru funcţia de director adjunct. Gradul de înscriere pentru funcţia de director în raport cu posturile vacante la nivel naţional (6.549) a fost de 101,77%, în timp ce pentru funcţia de director adjunct (2.505 posturi vacante), gradul de înscriere s-a situat la 92,30%. În urma evaluării dosarelor, la proba scrisă sunt aşteptaţi 6.502 candidaţi pentru funcţia de director şi 2.257 de candidaţi pentru funcţia de director adjunct", transmite Ministerul Educaţiei printr-un comunicat de presă.

Miercuri, la ora 10.00, se desfăşoară proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar.

"Proba vizează evaluarea aptitudinilor cognitive şi a competenţelor manageriale ale candidaţilor şi constă în rezolvarea în maximum 120 de minute a unui test-grilă cu itemi elaboraţi de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice", susţine ministerul.

Accesul candidaţilor în săli se face în intervalul orar 9:00 - 9:30 iar rezultatele probei scrise nu se contestă. Ulterior, candidaţii vor susţine alte două probe: analiza CV-ului (realizată în plenul comisiei de concurs, în prezenţa candidatului, prin acordarea de puncte potrivit criteriilor şi punctajelor prevăzute de metodologie şi pe baza documentelor din dosarul de înscriere care dovedesc cele afirmate în CV), respectiv un interviu în faţa comisiei de concurs, în care se apreciază scrisoarea de intenţie, calitatea şi susţinerea de către candidaţia ofertei manageriale şi a unui plan operaţional pentru un an, cu o durată de maximum 30 de minute, conform criteriilor şi punctajelor din metodologie, transmite Ministerul Educaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici