Peste 7.000 de locuri la facultăţile de stat din Sibiu. Medicina a dat startul înscrierilor

Peste 7.000 de locuri sunt disponibile la facultăţile de stat din Sibiu, prima dintre facultăţile Universităţii Lucian Blaga care a început înscrierile fiind Facultatea de Medicină Victor Papilian, unde sunt 117 locuri la buget, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2313 afișări
Imaginea articolului Peste 7.000 de locuri la facultăţile de stat din Sibiu. Medicina a dat startul înscrierilor

Peste 7.000 de locuri la facultăţile de stat din Sibiu. Medicina a dat startul înscrierilor (Imagine Thomas Dan / Mediafax Foto)

Prima facultate din cadrul Universităţii Lucian Blaga din Sibiu (ULBS) unde au început înscrierile este Facultatea de Medicină „Victor Papilian”, unde duminică, 17 iulie, au venit primii candidaţi, aici fiind scoase la concurs 310 locuri, din care 117 la buget.

Potrivit reprezentanţilor ULBS, înscrierile la facultăţi încep în 17 iulie şi se vor încheia în 24 iulie, în funcţie de specializare.

„Pentru sesiunea de admitere din această vară, Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu va scoate la concurs un număr de 7.102 locuri pentru studiile de licenţă şi masterat. Dintre acestea, 3.628 sunt locuri pentru studii de licenţă, 1.603 reprezentând locuri subvenţionate de la buget (fără taxă). Pentru studiile de masterat vor fi alocate 1.889 de locuri (909 locuri bugetate), iar pentru Învăţământ la Distanţă şi Frecvenţă Redusă vor fi scoase la concurs 1.100 locuri pentru învăţământul de licenţă şi 485 la master”, arată reprezentanţii ULBS într-un comunicat de presă transmis corespondentului MEDIAFAX.

Cele mai multe locuri, respectiv 975, vor fi disponibile la Facultatea de Inginerie (perioadă de înscriere: 18-23 iulie), la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane vor fi 536 locuri (perioadă de înscriere: 18-23 iulie), iar la Facultatea de Drept, 575 locuri (perioadă de înscriere: 18-23 iulie), toate specializările Universităţii din Sibiu fiind acreditate şi autorizate să funcţioneze de către Ministerul Educatiei Naţionale.

La Facultatea de Teologie sunt disponibile 108 locuri (perioadă de înscriere: 18-24 iulie), la Facultatea de Litere şi Arte sunt 324 de locuri (perioadă de înscriere: 18-23 iulie), la Facultatea de Ştiinţe 286 de locuri (perioadă de înscriere: 18-23 iulie), la Facultatea de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului sunt 337 de locuri (perioadă de înscriere: 18-23 iulie), Facultatea de Ştiinţe Economice sunt 377 de locuri (perioadă de înscriere: 18-23 iulie).

Potrivit ULBS, la ultima evaluare a Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), ULBS a primit cel mai înalt calificativ—Grad de Încredere Ridicat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici