Peste 70% dintre români nu au plecat în vacanţă, din cauza veniturilor reduse

Peste 70% dintre români nu au plecat în vacanţă în acest an şi nici nu intenţionează să intre în concediu, având un nivel redus al veniturilor, iar persoanele care şi-au luat câteva zile libere au optat aproape în totalitate să rămână în ţară, în principal pe litoral, cheltuind în medie 1.296 lei.

1 afișare
Imaginea articolului Peste 70% dintre români nu au plecat în vacanţă, din cauza veniturilor reduse

Peste 70% dintre români nu au plecat în vacanţă, din cauza veniturilor reduse

Concluzia rezultă dintr-un sondaj naţional realizat în luna august de Gallup Organization România pentru Agenţia de Strategii Guvernamentale, pe un eşantion de 1.161 persoane de peste 17 ani, considerat reprezentativ pentru populaţia adultă a României, cu o eroare de +/-2,9% la un nivel de încredere de 95%.

Un număr reprezentând 72% dintre respondenţi au declarat că nu au fost plecaţi în vacanţă în acest an şi nici nu urmează să intre în concediu, doar 8% arătând că şi-au luat câteva zile libere, iar alţi 20% afirmând că urmează să plece în vacanţă.

Dintre persoanele care au fost în concediu, 80% au rămas în ţară, 10% au plecat în străinătate şi 7% au optat atât pentru staţiuni româneşti, cât şi pentru destinaţii externe.

Staţiunile de pe litoral au fost preferate de majoritatea românilor (44%), ca şi localităţile din zona montană (32%).

Cheltuielile medii pentru vacanţă s-au ridicat în acest an la 1.296 lei, în cazul persoanelor rămase în ţară, şi la 2.354 lei, pentru turişii plecaţi în străinătate.

Sondajul mai relevă că acelaşi număr dintre românii care nu au fost plecaţi în concediu sunt nemulţumiţi atât de propriile venituri, cât şi de viaţa în ansamblu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici