Peste 700 de permise, reţinute într-o zi pentru neacordare de prioritate pietonilor

Poliţiştii rutieri au ridicat, miercuri, peste 700 de permise şoferilor care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea străzilor prin locuri marcate şi semnalizate corespunzător.

110 afișări
Imaginea articolului Peste 700 de permise, reţinute într-o zi pentru neacordare de prioritate pietonilor

Peste 700 de permise, reţinute într-o zi pentru neacordare de prioritate pietonilor (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Poliţiştii rutieri au anunţat că vor acţionat, miercuri, pe şoselele din oraşele reşedinţă de judeţ pentru a verifica dacă sunt respectate dispoziţiile legale referitoare la acordarea priorităţii de trecere a pietonilor de către şoferi, Poliţia Română informând că de la începutul anului s-au înregistrat 17 morţi şi 150 de răniţi, toţi accidentaţi pe zebră.

Pe timpul acţiunii nu a fost înregistrat niciun accident ca urmare a neacordării priorităţii pietonilor angajaţi în traversare prin locuri marcate şi semnalizate corespunzător, spune Poliţia Română.

Cei peste 770 de poliţiştii care au acţionat în trafic între orele 12.00 şi 20.00 au avut ca principală misiune prevenirea evenimentelor rutiere negative generate de neacordarea priorităţii pietonilor angajaţi în traversare prin locuri marcate şi semnalizate corespunzător.

Pentru înregistrarea şi probarea abaterilor de la normele rutiere poliţiştii au folosit mijloacele de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, o atenţie deosebită fiind acordată zonelor adiacente unităţilor şcolare.

Deşi prin prezenţa activă în stradă poliţiştii rutieri au prevenit producerea vreunui accident rutier ca urmare a neacordării priorităţii de trecere pietonilor, iar acţiunea a fost intens mediatizată, la 747 de conducători auto le-a fost reţinut permisul de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversare prin locuri marcate şi semnalizate corespunzător.

Din analiza de risc rutier rezultă că una din principalele cauze generatoare de accidente o reprezintă neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi în special copiilor angajaţi în traversare prin locuri marcate şi semnalizate corespunzător.

Poliţia atrage atenţia pietonilor să traveseze numai prin locurile special amenajate şi numai după o atentă asigurare mai ales că, în conformitate cu legislaţia rutieră actuală, ei suportă consecinţele accidentului produs ca urmare a traversării lor neregulamentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici