Peste 80.000 de bucureşteni au primit stimulente de la PMB în valoare de 370 milioane lei

Peste 80.000 de bucureşteni au beneficiat anul trecut de stimulente financiare în valoare de aproximativ 370 milioane de lei, acordate de Primăria Capitalei prin Direcţia de Asistenţă Socială, au anunţat, sâmbătă, reprezentanţii PMB.

430 afișări
Imaginea articolului Peste 80.000 de bucureşteni au primit stimulente de la PMB în valoare de 370 milioane lei

Peste 80.000 de bucureşteni au primit stimulente de la PMB în valoare de 370 milioane lei

„Autorităţile locale au obligaţia legală şi morală de a-i sprijini pe cetăţeni, în special pe cei tineri sau pe cei care fac parte din categoriile sociale vulnerabile. Anul trecut, peste 80.000 de bucureşteni au beneficiat de stimulente financiare, în valoare deaproximativ 370 de milioane de lei. Este vorba atât despre plăţi lunare - în cazul copiilor sau adulţilor cu dizabilităţi, al familiilor monoparentale, cât şi despre plăti unice, cum sunt cele acordate pentru nou-născuţi, voucherele Materna, sau anuale, cum este cel destinat prevenirii abandonului şcolar. Aceste programe vor continuă şi în anul 2019", susţine primarul general, printr-un comunicat de presă transmis sâmbătă.

Astfel, potrivit comunicatului PMB, stimulentele financiare acordate de Primăria Capitalei, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti s-au acordat după cum urmează:

S-a aprobat acordarea unui stimulent pentru integrarea social a persoanelor adulte cu handicap, în cuantum de 500 lei/luna. În anul 2018 au beneficiat de acest stimulent peste 44.500 de persoane, plăţile ridicându-se la o valoare de aproape 250 de milioane de lei.

S-a aprobat acordarea unui stimulent financiar pentru copiii cu handicap, în cuantum de 1.000 lei/luna. Numărul total de beneficiari unici în plata, la sfârşitul anului 2018 – aproximativ 5.000, suma totală de plata în 2018 ridicându-se la peste 50 de milioane de lei.

S-a aprobat acordarea unui stimulent financiar pentru nou-născuţi în cuantum de 2.500 lei net/nou-născut. Numărul total al beneficiarilor plătiţi, în 2018 – peste 19.400. Suma totală plătită în 2018 - aproximativ 50 de milioane de lei.

S-a aprobat acordarea unui ajutor social comunitar pentru familia monoparentală. Numărul total de beneficiari plătiţi – 75, suma totală plătită fiind peste 200.000 de lei.

S-a aprobat un sprijin financiar pentru femeile gravide din Bucureşti, pentru achitarea medicamentelor şi serviciilor medicale,denumit Voucher-ul Maternă Bucureşti. Numărul total de beneficiari plătiţi pe 2018 – peste 11.000, suma totală plătită în 2018 – aproximativ 17 milioane de lei.

„Sprijinul financiar pentru prevenirea abandonului şcolar în municipiul Bucureşti. Beneficiarii sprijinului financiar pentru prevenirea abandonului şcolar în Municipiul Bucureşti sunt părinţii/părintele/reprezentanţii legali ai copiilor cu vârstă cuprinsă între 6 şi 14 ani, încadraţi într-o formă de învăţământ publică sau privată, cu domiciliul stabil în Bucureşti de cel puţin 6 luni sau reşedinţa de cel puţin 6 luni pe rază administrativ-teritorială a Municipiului Bucureşti, la dată depunerii cererii. Numărul total al beneficiarilor plătiţi in 2018 – aproximativ 400. Suma totală plătită – peste 240.000 de lei”, se arată în comunicatul PMB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici