Peste 98.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute la nivel naţional

Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile a înregistrat, în intervalul 14-20 noiembrie, 98.145 cazuri de infecţii respiratorii acute, cu 8,2% mai multe decât cele înregistrate în săptamâna precedentă, la nivel naţional nefiind confirmat în laborator niciun caz de gripă, informează MS.

96 afișări
Imaginea articolului Peste 98.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute la nivel naţional

Peste 98.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute la nivel naţional (Imagine: Shutterstock)

Din totalul celor 98.145 de cazuri de infecţii respiratorii acute, peste 17.000 au fost pneumonii, iar 80.760 viroze respiratorii.

De asemenea, medicii au pus diagnostic clinic de gripă pentru 59 de persoane, mai puţin faţă de săptămâna precedentă când au fost 70 de astfel de diagnostice.

În România nu a fost confirmat niciun caz de gripă în laboratoarele de specialitate.

Ministerul Sănătăţii derulează şi Campania de vaccinare gratuită antigripală. În cadrul acestei campanii au fost vaccinate antigripal 167.945 persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca, în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor şi să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor.

"Măsurile de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi in special prin gripă. Respectarea unui regim de viaţă sănătos - alimentaţie bogată în proteine, legume şi fructe, odihnă şi mişcare (mers pe jos, cu bicicleta, patinaj, sporturi diverse) este esenţial pentru menţinerea unui corp sănătos", informează Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cronice cardiace şi respiratorii, este bine să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici