Peste cinci sute de puncte de prim-ajutor, în zonele afectate de caniculă

Peste cinci sute de puncte de prim-ajutor vor fi înfiinţate şi vor deveni funcţionale, începând de miercuri, în zonele în care meteorologii au atenţionat că se vor înregistra, în zilele următoare, temperaturi caniculare.

2 afișări
Imaginea articolului Peste cinci sute de puncte de prim-ajutor, în zonele afectate de caniculă

Peste cinci sute de puncte de prim-ajutor, în zonele afectate de caniculă

Potrivit unui comunicat al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, Prefecturile din cele 25 de judeţe şi din Bucureşti, în care se vor înregistra temperaturi de peste 35 de grade Celsius, au convocat comitetele pentru situaţii de urgenţă, până la finalul zilei de marţi urmând a fi stabilite măsuri concrete ce trebuie întreprinse pentru sprijinirea populaţiei în perioada imediat următoare.

În cadrul acestor comitete s-a hotărât înfiinţarea a peste cinci de puncte de prim ajutor, care vor deveni funcţionale începând de miercuri. Majoritatea punctelor de prim-ajutor vor fi prevăzute atât cu stocuri de apă potabilă, cât şi cu personal medical specializat.

Aceste acţiuni desfăşurate de autorităţile administraţiei publice locale vor fi completate de activitatea specialiştilor de la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă, care vor monitoriza permanent locurile în care s-ar putea produce incendii, în vederea prevenirii sau stingerii cu rapiditate a acestora. În acest sens, la nivelul acestor unităţi vor fi pregătite toate mijloacele din dotare pentru intervenţia promptă la solicitarea autorităţilor publice locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici