Peste o mie de oameni dintr-un sat sunt izolaţi, după ce drumul s-a tasat din cauza scurgerilor de pe versanţi

Peste 1.200 de oameni dintr-un sat din Vrancea sunt izolaţi, după ce şoseaua de legătură a fost închisă, miercuri, din cauza ploilor torenţiale din ultimele zile, care au provoat tasarea unei porţiuni a Drumului Judeţean 205 D, în localitatea Nereju.

848 afișări
Imaginea articolului Peste o mie de oameni dintr-un sat sunt izolaţi, după ce drumul s-a tasat din cauza scurgerilor de pe versanţi

Un sat din Vrancea, izolat după ce drumul s-a tasat din cauza scurgerilor de pe versanţi

Autorităţile sunt în stare de alertă pentru a proteja comunitatea izolată din localitatea Nereju, circa 1.200 de oameni, după ce carosabilul s-a tasat din cauza ploilor torenţiale din ultimele zile.

Şoseaua s-a tasat pe o porţiune de 100 de metri, iar autorităţile au decis să interzică traficul auto până la efectuarea reparaţiei.

Înainte să ia decizia de a închide drumul, reprezentanţii ISU Vrancea s-au asigurat că în localitatea Nereju nu sunt femei gravide sau persoane care fac dializă. De asemenea, pentru stingerea eventualelor incendii, în Nereju există o autospecială a pompierilor.

„În localitatea Nereju, scurgerile de pe versanţi au provocat tasarea pe o lungime de aproximativ 100 de metri liniari a DJ 205 D (la km 19+900). Având în vedere situaţia creată s-a dispus închiderea drumului. Accesul în zonă se poate face pietonal. Pentru remediere, la faţa locului intervin echipaje ale administratorului drumului, echipaje ale Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile Spulber şi Nereju, precum şi un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă pentru recunoaşterea, evaluarea şi monitorizarea zonei. În urma informărilor primite de la medicii de familie, în zonă nu sunt femei gravide peste luna a –IV-a şi nici persoane care să necesite dializă, au anunţat reprezentanţii ISU Vrancea.

Situaţia de la Nereju este monitorizată în permanenţă de autorităţile locale şi judeţene, dar şi de membrii comitetelor pentru situaţii de urgenţă.

Taguri:
drum,
scurgere,
sinistrat

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici