Peste o mie de persoane, amendate pentru scandal

Poliţiştii au amendat într-o zi peste o mie de persoane pentru scandal şi au aplicat 4.500 de sancţiuni pentru nereguli la regimul rutier, lăsând fără permis peste 250 de şoferi, informează, duminică, Poliţia Română.

15 afișări
Imaginea articolului Peste o mie de persoane, amendate pentru scandal

Peste o mie de persoane, amendate pentru scandal (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

În activităţile derulate în sistem integrat, pentru prevenirea şi combaterea comiterii faptelor cu violenţă în mediul stradal, a furturilor din patrimoniul public şi privat, precum şi depistarea şi tragerea la răspundere a celor ce încalcă legea au fost angrenaţi peste 5.000 de poliţişti (2.390 de poliţişti de ordine publică, 774 de la Rutieră, 1.019 de ofiţeri de investigaţii criminale, 158 de investigarea fraudelor, pe lângă alte 785 de forţe). Astfel, au fost constatate 246 de infracţiuni.

Dintre cei 261 de suspecţi de infracţiuni prinşi, 28 au fost reţinuţi sau arestaţi. Totodată, au fost depistate 15 persoane date în urmărire naţională.

Oamenii legii au intervenit în 588 de situaţii pentru aplanarea stărilor conflictuale.

1.054 de persoane au fost amendate de poliţişti pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, 283 pentru activităţi comerciale ilicite, 4.514 pentru nereguli la regimul rutier, iar 3.590 pentru alte contravenţii.

Totodată, în urma controalelor în trafic, poliţiştii de la Rutieră au reţinut 257 de permise de conducere şi 124 de certificate de înmatriculare.

Pe şoselele din ţară, poliţiştii rutieri au depistat 43 de şoferi sub influenţa băuturilor alcoolice şi 867 care au depăşit limita legală de viteză.

Valoarea celor 9.441 de sancţiuni contravenţionale aplicate se ridică la 961.022 de lei, iar a bunurilor confiscate la 189.439 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici