Peste o sută de persoane cu suferinţe digestive la salvare şi zeci de alcoolici la urgenţă, de Paşte

Medicii Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti (SAMB), dar şi cei de la spitalele de urgenţă au avut mult de lucru mai ales în noaptea de Înviere şi duminică după prânz, din cauza celor care au mâncat şi au băut peste măsură.

16 afișări
Imaginea articolului Peste o sută de persoane cu suferinţe digestive la salvare şi zeci de alcoolici la urgenţă, de Paşte

Peste o sută de persoane cu suferinţe digestive la salvare şi zeci de alcoolici la urgenţă, de Paşte

Astfel, la SAMB au fost înregistrate, în ultimele 48 de ore, 1.630 de solicitări, cele mai multe apeluri vizând persoane cu probleme digestive, colici renale şi biliare, dar şi pancreatite, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, Alis Grasu, director medical la Serviciul de Ambulanţă.

Pe lângă cele 140 de cazuri de afecţiuni digestive au mai fost 120 de solicitări pentru probleme cardiace, 200 pentru febre şi 60 de căzuţi în stradă.

"În noaptea de Înviere am fost solicitaţi pentru 23 de persoane căzute în stradă sau în Biserică. Din fericire, cele mai multe cazuri au fost rezolvate de către medicii de la SAMB şi doar puţini au ajuns la spital", a mai spus directorul medical.

La Spitalul de Urgenţă Floreasca, aproape zece la sută dintre urgenţe au fost persoane în stare de ebrietate. "Cei mai mulţi beţivi au ajuns la spital în Noaptea de Înviere sau duminică după masa de prânz. După ce au primit îngrijiri medicale, adică perfuzie cu glucoză şi vitamine, cei în stare de ebrietate şi-au mai revenit şi au plecat acasă.

De asemenea, sâmbătă la spitalul din Floreasca au fost aduse foarte multe persoane victime ale accidentelor rutiere, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici