Petcu: Aprobarea bugetului ar putea fi amânată

Liderul Federaţiei Sanitas, Marius Petcu a declarat, miercuri, că aprobarea bugetului ar putea fi amânată pentru vineri sau chiar pentru săptămâna viitoare, dacă părţile implicate nu vor ajunge la un acord.

26 afișări
Imaginea articolului Petcu: Aprobarea bugetului ar putea fi amânată

Petcu: Aprobarea bugetului ar putea fi amânată (Imagine: Mediafax Foto)

"Am înţeles că sunt mari dispute în ceea ce priveşte sistemul sanitar, dar şi privind îngheţarea salariilor. Dacă nu vor cădea de acord există posibilitatea ca aprobarea bugetului să fie amânată pentru vineri sau chiar pentru săptămâna viitoare'', a mai spus Petcu.

Preşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Petcu, a afirmat, la finalul întâlnirii cu ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, că deocamdată ministerul nu are un program evident, întrucât există un blocaj, creat de faptul că proiectul de buget nu este aprobat.

După discuţiile de la minister, care au durat mai puţin de o oră, liderul sindical a mai spus că dacă bugetul nu va permite majorările salariale cerute şi stabilite prin protocolul încheiat cu Ministerul Sănătăţii la sfârşitul anului trecut, probabil se va ajunge la aceeaşi situaţie.

"La sfârşitul lui 2008 am suspendat acţiunile de protest, după ce am semnat un protocol cu ministrul Sănătăţii, în care am solicitat majorarea cu zece la sută a salariilor, acordarea unor sporuri, trei prime de stabilitate, precum şi primă de vacanţă", a amintit Petcu.

El apreciază că situaţia din acest moment este complicată întrucât "avem două guverne", unul care este preocupat de problemele sociale şi altul căruia nu prea îi convine situaţia actuală.

Liderul Sanitas a mai spus că nu se poate vorbi de îngheţarea salariilor dar toate problemele cu care se confruntă în prezent sistemul vor fi luate în discuţia Consiliului naţional al Federaţiei care se întâlneşte, joi şi vineri, la Sinaia, pentru a stabili acţiunile viitoare în cazul în care nu va fi respectat protocolul semnat cu fostul ministru, Eugen Nicolăescu.

"Dacă bugetul nu va permite respectarea protocolului semnat anul trecut ar putea fi reluate acţiunile de protest începute în noiembrie 2008", a mai spus preşedintele Sanitas.

Totodată, el a afirmat că aşteaptă rezultatul întâlnirii cu primul ministru şi cu ministrul Finanţelor, precum şi aprobarea bugetului, după care va anunţa măsurile ce vor fi luate.

Citeşte şi:

"Sanitas" ar putea relua protestele dacă ministerul nu respectă protocolul

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici