Petcu: Guvernul spune că se poate corecta legea unică şi cere renunţarea la grevă

Liderul CNSLR Frăţia, Marius Petcu, a declarat, sâmbătă, că premierul a propus să fie constituită o comisie interministerială, din care să facă parte şi sindicaliştii, care să lucreze până la 30 iunie 2010 la modificarea legii de salarizare, cerând federaţiilor să renunţe la grevă.

29 afișări
Imaginea articolului Petcu: Guvernul spune că se poate corecta legea unică şi cere renunţarea la grevă

Liderul CNSLR Frăţia, Marius Petcu (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Petcu a precizat că ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a afirmat, în cadrul discuţiilor, că "firul este întins la maxim" şi că orice alte modificări ale coeficienţilor de salarizare trebuie însoţite de disponibilizări de personal.

Premierul a spus că toate micile scăpări la proiectul legii de salarizare unitară vor fi rezolvate duminică, în şedinţa de Guvern, şi puse pe site luni, potrivit lui Petcu.

Preşedintele CNSLR Frăţia a adăugat că premierul a propus confederaţiilor încheierea unui Pact de stabilitate socială, care să prevadă toate schimbările ce vor fi operate pentru sectorul bugetar.

Întrebat dacă în urma discuţiilor de la Guvern sindicaliştii vor renunţa la greva anunţată, Petcu a spus că va convoca, luni, Biroul Operativ al CNSLR Frăţia, unde va prezenta rezultatul discuţiilor, urmând să fie luată o decizie privind continuarea sau nu a protestelor.

Premierul Emil Boc s-a întâlnit, sâmbătă, la Guvern, cu liderii sindicali, pentru o ultimă discuţie privind proiectul legii de salarizare unitară înainte ca Guvernul să decidă care dintre amendamentele primite vor fi incluse în document şi transmise Parlamentului, pentru asumarea răspunderii. La întâlnire participă şi reprezentanţii ministerelor implicate în elaborarea legii.

Mai multe federaţii sindicale s-au constituit, joi, într-o alianţă a bugetarilor şi au anunţat că vor picheta sediului Parlamentului în 15 septembrie şi vor face o grevă generală de o zi, în 5 octombrie, refuzând apoi să se implice în organizarea alegerilor prezidenţiale. Reprezentanţii bugetarilor din învăţământ, sănătate, administraţie publică, poliţie au spus că proiectul legii unice de salarizare a fost negociat iniţial cu sindicatele într-o formă, iar în final a apărut o altă formă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici