Petiţii online pro şi contra circuitului stradal din jurul Palatului Parlamentului

O petiţie online care propune mutarea circuitului stradal din jurul Palatului Parlamentului într-o zonă nelocuită sau anularea raliului Bucharest City Challenge a adunat aproape 1.000 de semnături, în timp ce o petiţie similară, care cere menţinerea circuitului, a adunat doar 15 semnături.

27 afișări
Imaginea articolului Petiţii online pro şi contra circuitului stradal din jurul Palatului Parlamentului

Petiţii online pro şi contra circuitului stradal din jurul Palatului Parlamentului (Imagine: Mediafax Foto)

Cele două documente au fost postate pe site-ul petitieonline.ro, iar până la ora difuzării acestei ştiri, cea împotriva circuitului adunase 990 de semnături, iar cea pentru păstrarea circuitului în centrul Capitalei, 15.

Petiţia intitulată "Mutare circuit sau anulare competiţie Bucharest Challenge" este adresată primarului general Sorin Oprescu şi a fost postată marţi pe site.

Semnatarii solicită mutarea traseului stradal "într-o zonă liberă şi nelocuită a oraşului", care să nu afecteze major circulaţia în Bucureşti, cum ar fi zonele Vitan-Căţelu sau IMGB-Remat.

Aceştia susţin că locuitorii Bucureştiului nu au fost consultaţi şi nu şi-au dat acordul pentru realizarea acestui circuit, din cauza căruia circulaţia este "paralizată grav în zona centrală a oraşului pentru câteva săptămâni", cât timp sunt în vigoare restricţiile de circulaţie pentru arterele din jurul Palatului Parlamentului.

De asemenea, semnatarii acuză poluarea fonică şi cu noxe, care afectează zeci de mii de locuitori ai Capitalei, spaţiul verde din zonă fiind distrus în timpul curselor, pentru că se taie copaci, iar peluzele pentru spectatori sunt amplasate pe iarbă.

În plus, "competiţia generează cetăţenilor pierderi financiare majore - direct, prin cheltuieli suportate de Primărie, şi indirect, prin timp şi bani pierduţi în trafic".

În cazul în care mutarea circuitului nu va fi posibilă, semnatarii petiţiei solicită anularea raliului, programat anul acesta între 22 şi 24 august.

Petiţia pentru circuitul din jurul Casei Poporului, postată miercuri pe site-ul petitieonline.ro, susţine menţinerea circuitului în centrul Capitalei, pentru că "aduce acoperire media capitalei României, ajută la promovarea Bucureştiului dar şi a României şi este o platformă de PR care trebuie păstrată şi exploatată la maximum".

Semnatarii solicită autorităţilor locale să continue să dezvolte infrastructura rutieră şi de metrou a Capitalei, să îmbunătăţească şi să dezvolte transportul în comun, pentru a oferi celor incomodaţi de organizarea circuitului stradal "posibilităţi de a se deplasa corespunzător", precum şi să creeze cât mai multe parcuri şi zone verzi pentru a contrabalansa poluarea generată de acest eveniment.

Petiţia pentru păstrarea circuitului a fost semnată de doar 15 persoane, până la ora difuzării acestei ştiri.

Comisia Tehnică de Circulaţie a Municipiului Bucureşti a avizat, din punct de vedere al circulaţiei rutiere, desfăşurarea raliului Bucharest City Challenge 2008, în perioada 22 - 24 august, pe traseul Bulevardul Naţiunilor Unite, strada Izvor, Calea 13 Septembrie şi Bulevardul Libertăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici