Petre Daea despre despăgubirile pentru pesta porcină: Aşteptăm rectificarea bugetară, bani vin şi de la UE

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat marţi că sunt întocmite 1.603 dosare de despăgubire pentru pesta porcină africană, iar banii vor fi alocaţi în urma rectificării bugetare, existând şi fonduri europene pentru aceste despăgubiri.

599 afișări
Imaginea articolului Petre Daea despre despăgubirile pentru pesta porcină: Aşteptăm rectificarea bugetară, bani vin şi de la UE

Petre Daea despre despăgubirile pentru pesta porcină: Aşteptăm rectificarea bugetară, bani vin şi de la UE

„Din datele pe care le avem de la ANSVSA, din 1.603 dosare până la această dată care au fost întocmite şi solicitate, au fost plătite până la această dată 82 de dosare”, a spus Petre Daea, într-o conferinţă de presă.

„Din discuţiile pe care le-am avut cu preşedintele ANSVSA, care are buget separat de Ministerul Agriculturii, se aşteaptă rectificarea bugetară pentru a da poziţie bugetară, pentru că nimeni nu a putut să prevadă în poziţia bugetară, se aşteaptă rectificarea bugetară pentru alocarea sumelor şi pentru a fi platite despăgubirile”, a mai spus ministrul Agriculturii.

Petre Daea a precizat că „nu rămâne niciun cetăţean nedespăgubit”, iar despăgubirea „se dă de la bugetul statului, apoi se foloseşte mecanismul prevăzut de Regulamentul 652 al Comisiei Europene”. Regulamentul „spune foarte clar că aceste despăgubiri pe documentele prezentate de ANSVSA, banii respectivi vor veni de la Uninunea Europeană”, a mai spus ministrul Agriculturii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici