Piaţa de tractoare şi combine din întreaga Românie, în scădere, în 2023

Piaţa de tractoare şi combine din întreaga Românie a înregistrat o scădere de 23%, respectiv 17% în primele 10 luni din 2023 comparativ cu anul trecut. În România se vând într-un an 2.770 de tractoare noi şi 695 de combine, anunţă Ziarul Financiar.

336 afișări
Imaginea articolului Piaţa de tractoare şi combine din întreaga Românie, în scădere, în 2023

Piaţa de tractoare şi combine din întreaga Românie, în scădere, în 2023

În 2022, România avea un parc de 244.800 de tractoare agricole, 26.400 de combine pentru recoltat cereale, 1.100 de combine pentru recoltat furaje şi 5.400 de combine şi maşini pentru recoltat cartofi. Piaţa de utilaje şi echipamente agricole este estimată la 900 mil. euro. Sigma CVM România are o cotă de piaţă de 7,7% la tractoare şi 8% la combine.

Piaţa de tractoare şi combine, indicatori ce arată prosperitatea sec­torului agricol, a înregistrat o scădere de 23% a vânzărilor de tractoare şi de 17% a celor de combine în primele 10 luni din 2023 în comparaţie cu aceeaşi perioadă din anul precedent, potrivit lui Artemios Kotsiras, director gene­ral al Sigma CVM România, importa­tor şi distribuitor la nivel naţional de utilaje şi echipamente agricole care face parte din grupul Saracakis Group of Companies din Grecia. Piaţa este estimată la 900 de milioane de euro.

„În 2023, peisajul agricol din Ro­mânia a întâmpinat provocări semni­ficative din cauza supraproducţiei de recolte din Ucraina la preţuri semni­ficativ mai mici, ceea ce a perturbat preţurile aşteptate ridicate de pe piaţă. Acest lucru a determinat fermierii să ezite să-şi vândă producţia, rezultând într-un flux de numerar redus şi inten­ţii reduse de a investi în echipamente noi“, a spus Artemios Kotsiras, direc­tor general al Sigma CVM România, într-un interviu acordat ZF.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici