Zeci de pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni vor fi duşi la Spitalul Municipal Bârlad

  • 20 de pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni vor fi transportaţi cu două mijloace de transport ale ISU Vaslui la Spitalul Municipal Bârlad.
  • Anterior, trei pacienţi ai spitalului de psihiatrie din judeţul Vaslui au murit după ce au mâncat alimente de la o mănăstire.
331 afișări
Imaginea articolului Zeci de pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni vor fi duşi la Spitalul Municipal Bârlad

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt" al judeţului Vaslui anunţă că a fost solicitat să asigure transportul unor pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni către Spitalul Municipal Elena Beldiman Bârlad.

„Din primele informaţii, pompierii trebuie să asigure transportul a douăzeci de pacienţi. Transportul pacienţilor va fi asigurat cu o autospecială pentru transport personal şi victime multiple (ATPVM) şi un microbuz aparţinând ISU Vaslui. De la ISUJ Iaşi se deplasează către Spitalul Municipal Bârlad o ambulanţă SMURD tip C1 (Terapie Intensivă Mobilă) şi o autospecială pentru transport personal şi victime multiple”, au anunţat, miercuri seara, reprezentanţii ISU.

Ministerul Sănătăţii a fost informat, miercuri seara, de către DSP Vaslui, referitor la o situaţie gravă apărută la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, aflat în subordinea primăriei din localitate.

Pe 21 noiembrie, toţi pacienţii şi o parte din angajaţii spitalului au consumat alimente furnizate de o mănăstire din apropiere, pe bază de peşte.

În cursul nopţii de 22 noiembrie, un pacient a prezentat simptome digestive, vărsături şi diaree. Aceste simptome au apărut în cursul zilei de 22 noiembrie şi la alţi pacienţi.

Până în momentul de faţă s-au înregistrat trei decese, iar un pacient este în stare gravă la Spitalul din Bârlad.

„Ministerul Sănătăţii a organizat, imediat după informare, o celulă de criză care a dispus transferul tuturor pacienţilor simptomatici la spitalul din Bârlad, unde există asistenţă medicală de terapie intensivă, precum şi preluarea de probe biologice şi de aliment pentru analiză toxicologică la IML Iaşi. Probe din alimente au fost preluate şi direcţionate de asemenea către INSP- Centrul de Sănătate Publică din Iaşi pentru analize microbiologice. Transferul pacienţilor de la spitalul de psihiatrie către spitalul din Bârlad s-a realizat cu ambulanţe pentru victime multiple şi este coordonat de Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii”, informează Ministerul Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici