Pintea, despre Spitalul de la Craiova unde ar fi fost gândaci: Au făcut curăţenie că vine controlul

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a afirmat, joi seară, la Braşov, că la spitalul din Craiova, unde mai mulţi părinţi s-au plâns că mamele împart patul cu copiii, iar insectele îşi fac loc printre pacienţi, echipa de control nu a găsit insectele pentru că „au făcut curăţenie că vine controlul”.

256 afișări
Imaginea articolului Pintea, despre Spitalul de la Craiova unde ar fi fost gândaci: Au făcut curăţenie că vine controlul

Pintea, despre Spitalul de la Craiova, unde ar fi fost gândaci: Au făcut curăţenie că vine controlul

Întrebată despre situaţia de la Spitalul din Craiova, unde părinţii au spus că gândacii îşi fac loc printre pacienţi, dar la control nu au fost găsite insecte, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a răspuns că probabil „au făcut curăţenie că vine controlul”.

„În momentul acela probabil că nu au găsit pentru că sunt convinsă că cei de la spital, văzând ce a apărut în presă, au luat măsuri imediate. Adică au făcut curăţenie că vine controlul”, a afirmat Sorina Pintea.

De asemenea, întrebată dacă se vor rezolva problemele reclamate în diverse unităţi medicale din ţară, în cee ace priveşte igiena, ministrul a spus că există spitale care sunt în subordinea autorităţilor locale şi acestea ar trebui să se implice mai mult.

„Acolo, autorităţile ar trebui să se implice mai mult decât o fac până acum, să se gândească la faptul că şi ei pot fi pacienţi”, a răspuns ministrul Sănătăţii.

La Spitalul de Urgenţă din Craiova a izbucnit un scandal la începutul acestei săptămâni, după ce mai mulţi pacienţi s-au plâns facebook de faptul că în secţia de Pediatrie a unităţii spitaliceşti s-au găsit gândaci şi condiţii improprii de igienă.

Spitalul a fost sancţionat, după un control al DSP Dolj, iar amenda, în cuantum de 5.000 de lei, a fost aplicată pentru numărul mare de pacienţi şi însoţitori, nefiind găsiţi gândaci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici