Pitcovici, pus la dispoziţia conducerii DGA pe perioada cercetărilor - surse

Petre Pitcovici, şeful Diviziei Operaţiuni din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie(DGA), a fost pus la dispoziţia conducerii instituţiei, pe perioada desfăşurării cercetărilor derulate de procurorii anticorupţie.

22 afișări
Imaginea articolului Pitcovici, pus la dispoziţia conducerii DGA pe perioada cercetărilor - surse

Pitcovici, pus la dispoziţia conducerii DGA pe perioada cercetărilor - surse

Potrivit unor surse din cadrul DGA, Petre Pitcovici va îndeplini numai "acele sarcini şi atribuţii de serviciu stabilite în scris" de şeful instituţiei, fără legătură cu activităţi pe care le avea atunci când era la conducerea Diviziei Operaţiuni.

Conform Statului Poliţistului, Pitcovici beneficiază de drepturile băneşti corespunzătoare gradului profesional pe care îl are, la nivelul de bază.

Statul Poliţistului prevede ca poliţistul faţă de care s-a pus în mişcare acţiunea penală sau care este judecat în stare de libertate sau liberat provizoriu pe cauţiune este pus la dispoziţie.

În cazul în care împotriva unui poliţist s-a început urmărirea penală sau acesta a fost trimis în judecată, menţinerea sa în activitate se hotărăşte după soluţionarea definitivă a cauzei, cu excepţia situaţiei în care a comis şi alte abateri disciplinare, când operează procedura disciplinară obişnuită.

Sursele citate au mai precizat că în situaţia în care Pitcovici era arestat preventiv atunci acesta era suspendat din funcţie, conform legii.

DNA a precizat, joi, Petru Pitcovici şi Cornel Şerban au contactat un ofiţer de poliţie judiciară din cadrul DNA căruia i-au cerut ca "prin orice mod, inclusiv prin încălcarea procedurilor legale" să finalizeze rapid şi cu soluţii de neînvinuire ancheta referitoare la Puiu Popoviciu şi Ioan Alecu.

Potrivit DNA, în perioada decembrie 2008 – martie 2009, Petru Pitcovici, ofiţer de poliţie judiciară, şeful Diviziei Operaţiuni în cadrul DGA şi Cornel Şerban, directorul DGIPI, "au contactat un ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, solicitându-i acestuia, ca prin orice mod, inclusiv prin încălcarea procedurilor legale, să determine finalizarea cu celeritate a anchetei şi emiterea unei soluţii de neurmărire penală faţă de Popoviciu Gabriel şi Alecu Ioan Nicolae"

Ofiţerul care lucra la DNA fusese delegat, prin ordonanţă a procurorului, să efectueze acte de urmărire penală în cauza în care cei doi erau cercetaţi.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, în noaptea de miercuri spre joi, ca fostul şef al DGIPI Cornel Şerban, şeful Diviziei de Operaţiuni din DGA Petre Pitcovici şi omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu să fie cercetaţi în libertate, cu interdicţie de a părăsi ţara.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că procurorii anticorupţie nu au mai formulat cerere de arestare preventivă pentru Ioan Alecu, fostul rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, considerând că a fost cinstit pe parcursul audierilor şi că a colaborat cu anchetatorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici