Video Piteşti: Opt oameni, blocaţi aproape o oră într-un carusel

Opt oameni au rămas blocaţi, miercuri seara, timp de 45 de minute, într-un carusel din Orăşelul Copiilor din Piteşti, după ce un furtun hidraulic al instalaţiei s-a rupt, oamenii fiind scoşi după intervenţia echipajelor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

15 afișări

Opt oameni au rămas blocaţi la sol într-un utilaj de distracţie denumit "Caruselul Ciocan", la faţa locului sosind imediat reprezentanţii Serviciului de Descarcerare al ISU Argeş, care au reuşit după aproape o oră să elibereze succesiv persoanele blocate, după ce au tăiat cu flexul centurile de siguranţă metalice.

“În caruselul de 28 de locuri, care urma să plece în cursă, erau 20 de persoane. După ruperea furtunului hidraulic a rămas blocată o latură a instalaţiei pe care erau opt persoane, toate adulte, iar instalaţia nu s-a mai putut pune în mişcare. Apoi s-au activat centurile de siguranţă care au presat cu duritate pe picioarele şi abdomenele clienţilor ajunşi la disperare. Timp de aproape o oră am intervenit şi am tăiat centurile de siguranţă metalice. La faţa locului au venit şi echipajele de ambulanţă, dar nu a fost nevoie de intervenţia acestora", a declarat sergent major Barbu Laurenţiu Maximilian, şeful echipei de Descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Proprietarul caruselului, Giovanni Gertnere, a spus că nu-şi poate explica accidentul. El susţine că utilajul nu este vechi, are toate verificările făcute şi dispune de toate autorizaţiile de funcţionare la zi, inclusiv cea ISCIR.

Reprezentanţii Primăriri Piteşti susţin că vor declanşa o anchetă în acest caz.

"Pot să vă confirm, au toate actele şi el şi toţi proprietarii de astfel de utilaje şi instalaţii de distracţie. Altfel nu îi primeam pe absolut niciunul în Parcul Orăşelului Copiilor. Vom începe o anchetă şi vă vom comunica în timp util rezultatele acesteia. Important este că nu există totuşi răniţi, dar se pare că cei opt oameni blocaţi au trecut prin clipe de groază", a declarat Dănuţ Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Piteşti, instituţia care a organizat şi administrează Orăşelul Copiilor.

Până la finalizarea anchetei Primăriei Piteşti, caruselul nu va mai funcţiona.

Cele opt victime prinse în Caruselul "Ciocan" de la Piteşti au declarat că îl vor da în judecată pe proprietarul caruselului pentru că le-a pus viaţa în pericol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici