Video Piteşti: Reţea specializată în fraude bancarea, desfiinţată de poliţişti

Trei membri ai unei reţele specializate în fraude cu carduri bancare, care au ridicat peste 100.000 de lei din conturile a zeci de cetăţeni români, au fost reţinuţi, luni, în urma unei acţiuni a Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Piteşti.

69 afișări

Ofiţerii BCCO au făcut percheziţii la domiciliile celor trei suspecţi, din Ploieşti, Mangalia şi Năvodari, de unde au fost ridicate mai multe înscrisuri, CD-uri, telefoane mobile, stick-uri, haine pe care cei trei le-au purtat în timpul comiterii infracţiunilor, precum şi sumele de 56.300 de lei, 9.150 de euro şi 800 de dolari, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La identificarea şi prinderea membrilor reţelei au participat poliţişti de la BCCO Ploieşti, Constanţa şi Arad, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa şi Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Conform anchetatorilor, persoanele din judeţele Constanţa şi Prahova se ocupau cu montarea de dispozitive de tip skimming pe bancomate aparţinând mai multor unităţi bancare de pe întreg teritoriul ţării, copierea datelor confidenţiale ale cardurilor bancare şi retragerea frauduloasă a sumelor de bani.

Cei doi suspecţi din Mangalia şi Năvodari, în vârstă de 25 şi respectiv 33 de ani, au fost ridicaţi de la domiciliile lor şi reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore.

Cel de-al treilea suspect nu a fost gsit la domiciliul său din Ploieşti şi a fost dat în consemn, ulterior fiind descoperit la punctul de frontieră Turnu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, inspector Robert Radsi, cel de-al treilea suspect va fi adus, în cursul zilei de luni, la sediul BCCO Piteşti pentru continuarea cercetărilor.

Cei trei vor fi prezentaţi Tribunalului Argeş, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi doi suspecţi din judeţul Constanţa, membri ai aceleiaşi reţele, care au fost prinşi în luna august în municipiul Piteşti şi au fost arestaţi preventiv pentru fraude bancare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici