Plaja Dunărea din Galaţi rămâne închisă şi anul acesta. Investitorul nu a construit nimic

Plaja de pe malul Dunării din Galaţi ar fi trebuit să se transforme într-un aqua park, însă investitorul care a concesionat zona pe 49 de ani nu a construit nimic în doi ani. Primăria ameninţă cu rezilierea contractului, iar gălăţenii pot rămâne şi anul acesta fără ştrand public.

1674 afișări
Imaginea articolului Plaja Dunărea din Galaţi rămâne închisă şi anul acesta. Investitorul nu a construit nimic

Plaja Dunărea din Galaţi rămâne închisă şi anul acesta. Investitorul nu a construit nimic

Plaja Dunărea a fost închisă în 2016 de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi din cauza condiţiilor precare, iar anul trecut a fost preluată de o companie care a promis investiţii mari. Complexul de agrement de pe malul Dunării a fost concesionat, prin negociere directă, pentru 49 de ani, unei firme bucureştene, iar în momentul semnării contractului, investitorul şi primarul Galaţiului anunţau investiţii în valoare de peste 6 milioane de euro, între care reabilitarea plajei, a bazinelor de înot, a aleilor, toaletelor, parcării şi să construiască un loc de joacă pentru copii, terenuri de sport, de paintball şi de minigolf. De asemenea, anul acesta complexul ar fi trebuit să aibă cluburi, baruri pe plajă, tiroliană şi un hotel de trei stele.

Nimic din toate acestea nu s-a îndeplinit, iar reprezentanţii Primăriei Galaţi au anunţat de mai multe ori că sunt decişi să ceară în instanţă rezilierea contractului dacă investitorul nu respectă termenele impuse prin contract.

„Primăria municipiului Galaţi îşi doreşte ca acest proiect să meargă mai departe, dincolo de problemele care au apărut în implementarea lui, în sensul că, până în momentul de faţă, Karan nu a depus diligenţele necesare pentru obţinerea autorizaţiei de construire. Dacă nu prezintă într-o săptămână acest scadenţar sau orice ieşire din termenele asumate prin scadenţar va duce la rezilierea de comun acord a acestui contract, speranţa mea e fără a mai ajunge în instanţă”, a declarat primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

La cea mai recentă întâlnire dintre reprezentanţii municipalităţii gălăţene şi cei ai firmei care a obţinut contractul pentru amenajarea plajei s-a prezentat un nou investitor, respectiv italianul de origine irakiană Mohamad Kermany, acesta susţinând că a intrat în firmă în urmă cu şase luni, că deţine 50 la sută din acţiuni şi că a contribuit cu aproximativ 100.000 de euro la investiţia de la plaja gălăţeană.

În plus, omul de afaceri a anunţat că firma pe care o reprezintă are bani pentru continuarea investiţiei dar a evitat să avanseze un termen clar de finalizare a lucrărilor.

„Există banii, nu se pune problema să facem lucrările pe fonduri europene. Facem totul prin forţe proprii. Dacă avem toate autorizaţiile, în cel mult o lună şi jumătate un bazin poate fi amenajat”, a declarat Kermany.

Plaja Dunărea, unicul ştrand public din Galaţi, a fost închisă în 2014 de inspectorii sanitari din cauza stării avansate de degradare şi a mizeriei. În vara anului 2016, complexul a fost deschis în luna august doar pentru gălăţenii care au dorit să facă plajă deoarece bazinele de înot nu au fost umplute cu apă.

În 2017, investitorul a adus pe plajă două piscine gonflabile şi a organizat mai multe spectacole, nu atraş clienţi.

În prezent, gălăţenii nu mai au nici un ştrand public deşi zona este înconjurată de ape, iar singurele piscine se află în complexuri private.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici